BEVERWIJK - RKVV DEM heeft in de thuiswedstrijd tegen het lager geklasseerde Staphorst geen punten kunnen bijschrijven. Een rode kaart, kort na rust voor Jesse Verswijveren, brak de Beverwijkse middenmoter op: 1-2.

De jongste van de drie Verswijveren-broers kreeg het rood in de 52e minuut van scheidsrechter Dröge na een stevig duel om de bal. Omdat de Staphorst-speler met het nodige misbaar naar de grond ging liet de arbiter zich mogelijk beïnvloeden en trok direct rood. Het beïnvloedde uiteindelijk ook het duel waar beide ploegen in de eerste helft nog in evenwicht waren. Jesse Verswijveren moest het in het duel doen zonder zijn beide broers want keeper Swen had een blessure en Twan zat een schorsing uit. Met nog een aantal afwezigen was het zodoende puzzelen voor trainer Ron Bouman, maar DEM stond in de eerste helft redelijk goed en mede dankzij enkele goede reddingen van invaller doelman Aragones Gomez hield men het tot de rust op 0-0.

Dat veranderde dus na het rood voor Verswijveren en mede door het inbrengen bij Staphorst van de fysiike sterke Stan Haanstra. Halverweg de tweede helft kon Jasper Huizing ongedekt de 0-1 inkoppen en kort hierna zorgde Haanstra zelf voor een tweede Staphorstse treffer. Het hardwerkende DEM kon nog wel de eer redden met een benutte strafschop van Timo Wolters, maar dat was slechts een doekje voor het bloeden: 1-2.

DEM, dat nu 12e staat in de derde divisie, gaat komende zaterdag op bezoek bij VVSB in Noordwijkerhout.