BEVERWIJK - Bij de hervatting van de competitie in de Derde Divisie hebben RKVV DEM en Urk zaterdagmiddag de punten gedeeld. Een resultaat waar de thuisploeg flink van baalde aangezien men verzuimde het duel vroegtijdig in het slot te gooien.

De ploeg van trainer/coach Ron Bouman was feitelijk een dik uur lang de bovenliggende partij en kreeg daarin ook voldoende mogelijkheden. Via de zijkanten kwam de thuisploeg regelmatig goed door en men liet enkele fraaie aanvallen zien. Uit één daarvan had Jesse Verswijveren, na goed voorbereidend werk van Thom de Vries en Sam Willemse, na een ruim kwartier de score geopend. Alleszins verdiend, maar het was eigenlijk een wonder dat de thuisploeg zich na 45 minuten niet met meer doelpunten beloond had.

Ook na de rust bleef DEM de bovenliggende partij, maar waar de tweede treffer opnieuw uitbleef, daar ging Urk ineens in een resultata geloven. Keeper Swen Verswijveren werd al een aantal malen getest en leek een klein kwartier voor tijd te worden gered door de paal. Pieter Brands was echter alert op de rebound en zorgde voor de 1-1. Kansen vielen er ook daarna nog over en weer, maar gescoord werd er niet meer en dat deed met name bij de thuisploeg het meeste pijn.

DEM, dat nu tiende staat, gaat komende zaterdag op bezoek bij de nummer negen in de stand, DOVO.