BEVERWIJK - Dat komt door verschillende redenen trapt Roel de Goede het gesprek af. Toen ik vorig seizoen de overschrijving rond maakte naar DEM was de vereniging nog gewoon Eerste Klasser. Ik heb 17 jaar bij Lisse gespeeld en was het reizen een beetje zat. Iedere week 3x trainen en veel uitwedstrijden waren ver weg. Ik was gewoon te weinig thuis met mijn vriendin. Maar toen ging DEM via een lange nacompetitie naar De Hoofdklasse en weer moest ik veel reizen tijdens de competitie. En juist om dat niet meer te hebben was ik naar DEM gekomen. Ik ben ondertussen ook alweer 36 jaar en heb een gezin met 2 kinderen, zoon Finn van 3 jaar en dochter Ivy van 8 maanden. Dus erg druk en samen met mijn vriendin Chiara en allebei 4 dagen volledig werken zorgt ervoor dat ik twijfel. Voordeel bij DEM is uiteraard dat ik op mijn fiets naar de training en wedstrijden kan. En verder mag ik van trainer Arvid Smit de maandag training laten vallen.

Ik weet het gewoon nog niet. Maar ik wil wel blijven voetballen, misschien op een wat lager niveau.


Waarschijnlijk denken mensen dat je altijd bij Lisse hebt gespeeld. Maar dat klopt niet.

Inderdaad dat klopt niet. Ik ben gewoon bij DEM begonnen in de jeugd en t/m 1e jaar senior ben ik bij DEM blijven voetballen. Eigenlijk moet ik zeggen dat ik 2e jaar A junior was voordat ik naar Lisse ging. Ik speelde nog in de A junioren toen Barry Lagrand door trainer Nico Nooij vervroegd werd overgeheveld naar DEM 1. Dat wilde ik ook en heb toen de trainer gebeld met de vraag of ik ook mocht meetrainen bij de senioren. Dat mocht maar ik begon bij DEM3. Dat was niet de bedoeling en na twee weken ging ik naar DEM1. Ik heb dat seizoen in het eerste gespeeld en door Ron Bouman ben ik bij Lisse gekomen. Lisse had een linkerverdediger nodig en Ron Bouman heeft mij toen aanbevolen. Zodoende kwam ik bij Lisse terecht. De eerste 8 jaar bij Lisse was ik wel eens geblesseerd, vooral spierblessures, maar nadat ik naar een andere fysio ben gegaan ging dat beter. Het kwam uit mijn rug vandaan en nadat het werd verholpen ben ik nog 9 jaar in het eerste gebleven.


Je bent echt een Lissenaar geworden. Zelfs tot Mister Lisse uitgesproken.

Als je bij een club 17 jaar bent geweest ben je echt wel een onderdeel geworden van de gemeenschap. Ik had tot vorig seizoen de meeste wedstrijden ooit gespeeld bij Lisse. Ik denk ongeveer 312 competitiewedstrijden in het eerste team. Eigenlijk moeten daar nog alle bekerwedstrijden bij, maar die werden niet meegeteld. Vandaar dat ik werd uitgeroepen tot Mister Lisse. Een grote vorm van erkenning en waardering. En ik heb een afscheidswedstrijd gehad en dat na 17 jaar trouwe dienst bij Lisse. Helaas degradeerden we vorig seizoen wel naar de 3 Divisie.


DEM gaat volgend seizoen ook meedoen met de grote KNVB Bekerwedstrijden en dat kan heel mooi zijn. Bij Lisse hebben we het ooit tot de 3e ronde gebracht en speelden we tegen PSV. Dat was in Eindhoven en er zaten 34.000 man. We verloren wel, maar de ruststand was nog 0-0 en het werd uiteindelijk 3-0 voor PSV. Wat ook een mooie ervaring is geweest toen we met Lisse tegen Rijnsburgse Boys speelden. Ja. De nieuwe club van Anthony van Dongen. Het ging om het kampioenschap en er waren 6000 mensen op de tribune. Het bleef lang 0-0 maar ik moest 20 minuten voor tijd eraf met een hoofdblessure. Terwijl ik bij de fysio op zijn tafel lag hoorde ik via de radio dat Rijnsburg de 0-1 maakte in de 89e minuut. Heel zuur. Met DEM gaan we volgend seizoen ook meedoen in de Beker. Geeft weer een extra dimensie aan het voetballen bij DEM. Goed voor de club.


Onvermijdelijk dat we het nu over a.s. zondag gaan hebben. DEM kan kampioen worden.

Ja, we kunnen kampioen worden en ik besef dat de hele vereniging daar mee bezig is. Maar ik wil wel dat alles een beetje wegblijft van de selectie. Wij moeten maar met 1 ding bezig zijn en dat is winnen. Iets anders kunnen we ons niet permitteren. We staan 1 punt voor op SDO en Hoogeveen, waar we afgelopen zondag van hadden moeten winnen maar slechts gelijk speelden. We hadden de kansen maar het lukte niet.


Nu maar tegen Achilles 1894. En als dat lukt hebben we met dit team een fantastische prestatie neer gezet. Hoewel Achilles volgend seizoen naar de zaterdag gaat en dus nergens meer voor speelt blijft deze ploeg erg gevaarlijk. Een paar weken terug wonnen ze nog met 7-2 van SDO. Een grote concurrent van ons. We zijn gewaarschuwd.

Maar we hebben ook een erg goed geheel, dus niet alleen de spelers maar ook de staf spelen hierbij een grote rol. Zoals ik gewend was bij Lisse is hier ook alles top geregeld met Wybo Loos, Paul van Bakel en Kees de Boorder.


Alles bij elkaar moet het ook klikken en dat doet het. Ons team heeft eigenlijk alle kwaliteiten die er nodig zijn in een team. We vullen elkaar goed aan. Als je nu naar de stand kijkt zie hoe moeilijk wij te verslaan zijn. We hebben slechts 4 wedstrijden verloren maar wel 9x gelijk gespeeld. In de defensie staan we goed, we hebben slechts 30 doelpunten tegen maar ook maar 58 goals gemaakt. Terwijl we in de aanval zoveel kwaliteit hebben. We hadden meer kunnen en moeten scoren.


Hoe wil je het team omschrijven? En zit er nog meer in?

Het team heeft alles wat je nodig hebt in De Hoofdklasse. Ik vind ook dat we terecht bovenaan staan. Na de winterstop hebben we slechts 5 doelpunten tegen gekregen en dat zegt nogal wat.

En als de resultaten goed zijn is de sfeer ook goed. Ook in onze brede selectie is de acceptatie aanwezig als je niet speelt. Maar als er gewisseld werd had dat gelijk een positieve invloed binnen het team. De kracht van de bank. Er zit naar mijn idee nog veel rek in onze selectie. Tot nu toe gaat alleen Van Dongen weg en misschien ga ik lager spelen. Maar de trainer heeft al aangegeven dat mijn positie intern opgelost kan gaan worden. Alleen moeten we slimmer en zakelijker kunnen spelen. Als een tegenstander anders speelt dan dat we hadden verwacht moet je sneller kunnen anticiperen. Je moet dus beter omgaan met de tegenstander en de onderlinge afstanden moeten beter worden ingevuld. We wisten uiteraard niet wat we konden verwachten in deze poule. Er waren maar een paar ploegen die we echt kenden. Zoals Fortuna Wormerveer en Purmerstein. Vooral Purmerstein heeft echt een hele goede ploeg. Eigenlijk een van de betere teams en ze staan naar mijn idee dan ook veel te laag.


Maar nu zondag kampioen worden en dan heeft DEM een unieke prestatie laten zien. Met de steun van ons eigen publiek zullen wij er alles aan doen om dat te bewerkstelligen. Ik hoop op erg veel publiek Beverwijk moet uitlopen om ons te steunen. Hoe mooi zou het zijn om volgend seizoen eindelijk weer tegen ADO’20 te spelen.