BEVERWIJK -Voetbalvereniging DEM uit Beverwijk gaat de trainingen van de gehele onderbouw (leeftijd 6 tot en met 11 jaar) herstructureren. "Alle spelers krijgen komend seizoen een voetbalopleiding op maat en dit is niet alleen voorbehouden aan de talentvolle jeugd bij DEM", aldus Paul Bijok (Hoofd Technische zaken).

Jeugdige trainers en KNVB opleidingen

In het verleden was er te weinig aandacht voor de recreatieteams en werden selectieteams in de onderbouw veelal getraind door jonge beginnende ongediplomeerde trainers. een gegeven wat je overigens bij veel clubs ziet in het Nederlandse jeugdvoetbal. "KNVB opleidingen zijn veelal gericht op 11x11 voetbal in plaats van pure techniektraining", aldus Bijok.

Dit is ontzettend jammer, want juist in de onderbouw leer je het snelst en is het belangrijkste dat je baas over de bal leert te worden, je basistechnieken oefent en veel balcontacten nodig hebt om te leren voetballen.

Je ziet dat ouders hun kinderen steeds meer op speciale voetbalscholen zetten om ze een goede voetbalopleiding te geven. Hiervoor betaal je voor 10 lessen van een uur ongeveer tussen de €150 en €175 bij deze voetbalscholen.

Hierbij zie je overigens wel de vooruitgang bij een speler. Bij DEM betaal je alleen contributie en hiervoor krijg je 30 lessen en speel je wedstrijden.

R.K.V.V. DEM

DEM gaat het komend seizoen de onderbouw verdelen in twee opleidingsmethodes. De DEM voetbalacademie (team 1 en 2) en de DEM voetbalschool (team 3 en hoger).

Het verschil tussen de beide opleidingen is dat de spelers die al iets verder in hun voetbalontwikkeling zijn, worden geplaatst in de academie en de andere spelers worden geplaatst in de voetbalschool. Qua trainingsinhoud zijn de opleidingen hetzelfde.

Hiermee wil DEM maatwerk creëren in de voetbalopleiding De ene speler leert net iets makkelijker en sneller voetballen dan de andere speler maar de grootste factor moet plezier zijn en geborgenheid.

DEM voetbalschool / Sciandri

De trainingen worden verzorgd door de Amsterdamse voetbalorganisatie Sciandri. Zij werken met trainers uit de top van het Nederlandse jeugd- en amateurvoetbal. "Hierbij geven wij een enorme boost aan de kwaliteit van onze gehele jeugdopleiding." legt Paul Bijok verder uit

DEM voetbalacademie

De kwaliteit is ook hier ontzettend omhoog gegaan. Wij werken met volwassen gediplomeerde KNVB trainers en onze trainers hebben allemaal hun techniek trainersdiploma gehaald. Dit alles om te zorgen dat de jeugdspelers nog beter leren voetballen.

Open dag op woensdag 28 augustus

Om kennis te maken met beide opleiding methodes organiseert DEM een paar open dagen, de eerste is reeds op woensdag 28 augustus. Hiervoor kun je je opgeven via voetbal@rkvvdem.nl.