BEVERWIJK - Op een mooie paaszaterdag na een prachtig Marco van Balen Toernooi kwamen de ploegen van DEM en Hoogland op de mooie grasmat. Hoogland is al in het bezit van de 2e periode en de vraag was dan ook hoe zij zich zouden manifesteren.

Trainer Arvid Smit wist uiteraard nog hoe de wedstrijd in Hoogland was verlopen. Een nederlaag van 1-0 met een zwaar verdedigend Hoogland. Maar afgelopen zaterdag had DEM geen kind aan Hoogland. Een zeer gedreven spelend DEM liet de tegenstander achter zich aan lopen. Met als gevolg een volkomen verdient doelpunt van Mehmet Gencer in de 13e minuut. Een schitterende volley van Gencer verdween achter de volstrekt kansloze keeper van Hoogland. Toen na 27 minuten Anthony van Dongen een mooi goal maakte met buitenkant rechts was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Alleen vergat DEM meerdere doelpunten te maken in de eerste helft. Mogelijkheden waren er zeker.

Na rust veranderde er niets in het spelbeeld. DEM heerste waar het wilde en toen kwam ook de extra klasse van de voorhoede tot uiting. Anthony van Dongen was 1 keer ongrijpbaar voor de verdedigers van Hoogland. Onnavolgbaar maakte hij in de 64e minuut zijn 2e en DEM’s 3e doelpunt. Daarna was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Hoogland kon niet en voor DEM was het wel genoeg. Het team van DEM staat als een rots.

Het team van trainer Arvid Smit kan zich gaan opmaken voor een mooi slot van de competitie, terwijl Hoogeveen eigenlijk 1x moet gelijkspelen of verliezen om DEM zelfs een kans te geven om nog mee te doen voor het kampioenschap. Uiteraard samen met SDO wat in punten gelijk staat met DEM.

Met het verlies van Hoogeveen bij Silvolde is alles weer open. DEM en SDO staan nu 2 punten voor op Hoogeveen dat komende zondag weer moet inhalen bij Hollandia. Daarna moet DEM op 5 mei naar Silvolde toe. Wat een spanning.

Verder is het ook mooi voor de Wijkers in de 3e periode. Zij staan daarin bovenaan met 1 punt voorsprong op SDO uit Bussum en 3 punten voorsprong op ALCIDES uit Meppel. Met nog 4 wedstrijden te spelen. De spanning is dus verzekerd in De Hoofdklasse, zowel in de gewone stand alsook in de periode stand.