BEVERWIJK - Maar liefst 100 meiden uit heel Noord-Holland kwamen op zondag 30 mei naar Beverwijk voor de Jonger Oranje dag voor meisjes bij R.K.V.V. DEM. Met 20 meiden uit de eigen vereniging was DEM goed vertegenwoordigd. Dit jaar zijn er 11 meiden van DEM geselecteerd voor de Jonger Oranje finals! Dat is een mooie beloning voor de succesvolle jeugdafdeling van DEM.

De Jonger Oranje dag
De organisatie van deze dag staat los van de KNVB en is een samenwerking met een aantal betaald voetbalorganisaties. Voor de Jonger Oranje dag bij DEM wordt er samengewerkt met Telstar. Deze keer werd op een vijftal veldjes een 4x4 of 3x3 toernooi afgewerkt met de meiden ingedeeld op geboortejaar. Elk meisje probeert op deze dag met veel plezier een mooi resultaat te behalen. Een zestal scouts bekijken vervolgens deze verschillende talenten en gaan met elkaar in overleg. Naast een leuke voetbaldag kunnen de meiden dus ook nog ontdekt worden als talent!

Talent
Dat het talent niet per definitie bij de jongens hoeft te voetballen blijkt maar weer uit de statistieken van de afgelopen editie. Met maar liefst 11 meiden is DEM hofleverancier op deze dag. Van deze 11 meiden spelen er 7 in een meidenteam bij DEM. Wel is het zo dat deze meiden het afgelopen jaar bij DEM zijn uitgedaagd door wedstrijden te spelen tegen jongens. Iets om weer mee te nemen door de trainers naar het volgende seizoen.

De Jonger Oranje Finals
Vanuit ongeveer 100 meiden uit de geboortejaren 2013 t/m 2007 worden dan de verschillende meiden geselecteerd voor een regio team. Eind augustus zullen de meiden dan de strijd aanbinden tegen andere regio teams op het complex van Fortuna Wormerveer. Deze elf meiden van DEM die zijn geselecteerd voor deze dag:
- Geboortejaar 2013-2011 MO11: Fem de Jong, Saar Limmen, Jet Berendsen, Elin Kuijpers.
- Geboortejaar 2010-2009 MO13: Jayde de Heer, Ecrin Karatas, Mila van Dijk (K).
- Geboortejaar 2008-2007 MO15: Britt de Graaf, Fiene Rosendaal, Lisa Molenaar, Sofie van der Kolk.