BEVERWIJK - Het 1-1 gelijkspel tegen Purmersteijn was achteraf een winstpunt voor DEM.

Als er 1 ploeg was die het verdiende om te winnen was het Purmersteijn. De ploeg uit Purmerend was alleen de eerste 15 minuten bang van de ploeg van trainer Arvid Smit. De roem van DEM, die de spelers van DEM tijdens dit seizoen hadden opgebouwd, was ook voor trainer Martin Ophuizen reden om zeer verdedigend te starten. Maar na krap 15 minuten ging de strijd gelijk op. Toen na 19 minuten balverlies van Mehmet Gencer leidde tot een vlijmscherpe counter was de verdediging van DEM kansloos. Schermer werd door een medespeler vrijgezet voor keeper Verswijveren die vervolgens kansloos was. Maar DEM in de vorm van deze competitie mag daar niet van in de war raken. Zeker niet toen in de 39e minuut de gelijkmaker op het scorebord kwam. Een corner van Mehmet Gencer werd door een speler van Purmersteijn achter zijn eigen keeper gekopt. De 1-1 ruststand gaf alle reden om met vertrouwen de 2e helft in te gaan. Het verleden had immers al bewezen dat trainer Arvid Smit met zijn team een wedstrijd kon doen keren. Maar niets bleek minder waar. Ondanks wisselingen in het begin van de 2e helft kon DEM absoluut geen grip krijgen op het sterke spel van Purmersteijn. Met het inbrengen van Cijntje en Man ging dat ook niet veranderen. Sterker nog, er was maar een ploeg die ging domineren. Purmersteijn rook zijn kans en ging voor de 2e treffer. Maar kansen missen hebben de spelers van Purmersteijn dit seizoen al veel meer gedaan. Zo ging het ook tegen DEM.

Verder dan 1 kans voor Cerilio Cijntje in de 2e helft kwam DEM niet. Cijntje had de 2e treffer op zijn schoen maar mistte jammerlijk.

Na het eindsignaal was Purmersteijn teleurgesteld en DEM opgelucht dat het toch nog 1 punt haalde.

DEM heeft nog steeds alle kans om dit seizoen succesvol af te sluiten.
Voorlopig staat Hoogeveen op de 1e plaats met 2 wedstrijden minder dan DEM en 1 punt meer. Dus als Hoogeveen beide inhaalwedstrijden wint staan ze 7 punten los en dat is normaal gesproken te veel voor de achtervolgers. Maar die moeten nog wel even gewonnen worden. Wat rest is een spannende strijd om plek 2. Samen met RKZVC en SDO staat DEM gedeeld 2e. Met voor DEM een beter doelsaldo. Met 47 punten uit 24 wedstrijden is er nog niets beslist en heeft DEM alle kans om voor een plaats in de nacompetitie te gaan. De wedstrijd tegen Purmersteijn was teleurstellend maar voor de spelers van de Wijkers geen reden om bij de pakken neer te zitten. Winst aanstaande zondag tegen De Bataven kan alles weer doen keren. Zeker omdat Hoogeveen tegen SDO moet spelen. De spanning staat er volop op en er is nog niets beslist. Dus even de teleurstelling weg slikken en de blik op zondag tegen De Bataven richten. De Bataven spelen in Gendt nabij Nijmegen.