URK - Op de eerste speeldag van de Derde Divisie is RKVV DEM met lege handen gebleven. Op bezoek bij SV Urk ging de ploeg van Ron Bouman met het kleinst mogelijke verschil onderuit (1-0).

De Beverwijkers mochten dat vooral zichzelf verwijten want in de eerste helft was men duidelijk de betere partij in het vissersdorp. Net als een week eerder in het bekerduel tegen XerxesDZB, dat pas ver in de verlenging beslist werd door een penalty, bleken de voorwaartsen en dan met name Tino Wolters, moeite te hebben om het net te vinden. Keeper Strijker was daarbij een aantal malen een sta in de weg.

Na rust lag het initiatief bij de thuisploeg en dat leverde in de 74e minuut de winnende treffer op. Op aangeven van Romkes kon Lucas Tol doeltreffend uithalen en dat bleek uiteindelijk de beslissing in dit duel.