VOLENDAM - RKAV Volendam heeft de tweede competitiezege van het seizoen binnen door in een enerverend duel RKVV DEM te kloppen. De thuisploeg kwam terug van een 0-2 achterstand om uiteindelijk met 4-2 te zegevieren.

De ploeg van Berry Smit liet zich in het eerste kwartier compleet verrassen door de gasten van zijn collega Ron Bouman. Raymond de Waard opende al na acht minuten de score en vijf minuten later wist Erkan Altun een vrije trap tegen de touwen te schieten. De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen, al kwam het mede door DEM terug in de wedstrijd. De gasten gaven teveel ruimte weg en via Jim Bers en aanvoerder Joey Tol profiteerde Volendam optimaal: 2-2.

Na de rust lag het initiatief volledig bij de Smit-equipe en die wisten al snel het duel volledig te doen keren. Hierbij was Azeddine Sout weer eens belangrijk voor de oranjehemden want hij stond aan de basis van het doelpunt van Nick Runderkamp en liet zelf de 4-2 aantekenen. DEM kwam in het vervolg deze klap niet meer te boven.