BEVERWIJK - Na een uitstekende competitiestart is DEM weer even teruggeworpen naar de middenmoot van de Derde Divisie. De ploeg van Ron Bouman verloor zaterdag in eigen huis met 0-2 van VVSB.

In een stevige partij waarbij scheidsrechter Tiesenga moeite had om de teugels strak te houden kreeg DEM in de eerste helft wel de kansen. Naast mogelijkheden voor Thom de Vries en Timo Wolters was Twan Verswijveren het dchtst bij een doelpunt toen zijn inzet van de lijn werd gekeerd. De gasten uit Noordwijkerhout kregen ook hun kansen en uit één daarvan kon de vrijstaande Ian van Otterloo na een klein half uur binnen prikken.

Na de rust lukte het DEM niet de bakens te verzetten. Men speelde slordig in balbezit en had onderussen alle moeite om VVSB van zich af te houden, dat zichzelf lang niet belonnde door onnauwkeurig voor het doel te zijn. In de slotfase viel de beslissing alsnog toen Jeremy van Gelderen hands had gemaakt en Gyliano van Velzen vanaf de strafschopstip de 0-2 liet aantekenen. DEM speelde op dat moment al met een mainder omdat Twan Verswijveren na een opstootje rood had gezien.

Komende zaterdag 7 oktober gaat DEM op bezoek bij RKAV Volendam.