BEVERWIJK - RKVV DEM heeft zich met acht punten uit vijf wedstrijden stevig in de middenmoot van de Derde Divisie genesteld. Zaterdag won de ploeg van trainer Ron Bouman met 2-0 van Sparta Nijkerk.

De coach kreeg in de eerste helft wel een gele kaart voor aanmerkingen op de leiding van scheidsrechter Michielsen, alhoewel hij een punt had toen er een overtreding werd begaan op Jesse Verswijveren die niet werd bestraft met een strfschop. Diens broer Swen Veswijveren had kort hiervoor nog met een mooie redding DEM weten te behoeden voor een achterstand. Kort voor de rust wist DEM de voorsprong te pakken. Na een prima aanval met Thom de Vries en Timo Wolters was het Brooklyn van Doorneveld die wist af te ronden.

Direct na de thee miste DEM nog even wat scherpte en kwam goed weg toen een Nijkerks doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd. Naarmate de wedstrijd vrderde werd de ruk van de gasten groter, maar DEM bleef uitstekend op de been. In de slotfase zorgde de ruimte die ontstond voor mogelijkheden voor DEM en uit één daarvan zorgde invaller Kick de Goede voor de beslissing door keeper Swaneveld te passeren: 2-0.

Komende zaterdag mag de Bouman-equipe op bezoek bij Staphorst.