BEVERWIJK - Maandag 27 november organiseren wij weer een lezing bij het fotografiecentrum ISOO aan het Stationsplein 46 in Beverwijk.

Dit keer niemand minder te gast dan de Surinaamse portretfotograaf en auteur van de boeken ‘Suriname Beken(d)t’ deel 1 en 2, Raúl Neijhorst.

Vergezeld van mooie verhalen en ongepubliceerd film- en fotomateriaal, geeft hij ons een kijkje achter de schermen in de totstandkoming van deze twee prachtige fotoboeken. Wat is de drijfveer van Raúl om deze boeken te maken. Welke avonturen maakt hij mee tijdens de interviews ? En hoe komt hij toch in contact met al die bekende Surinamers.

Het is opvallend dat Suriname, een jonge natie die slechts 41 jaar onafhankelijk is, zoveel iconen heeft weten voort te brengen: topsporters, topkoks, muzikanten, televisiesterren, schrijvers, en nog vele anderen. ‘Suriname Beken(d)t’ deel 1 en 2 presenteren 150 sterren met Surinaamse roots zoals men die nog nooit eerder heeft aanschouwd. Raúl pendelde met zijn camera tussen diverse steden, landen en continenten om deze spraakmakende Surinamers vast te leggen. Hij informeerde naar hun jeugd, routes naar succes, voorkeuren tot de Surinaamse cuisine en verzamelde op deze manier een extraordinair dossier aan anekdotes en belevenissen die iets onthullen over het typische Surinaams gevoel.

Humberto Tan, Ranomi Kromowidjojo, Jörgen Raymann, Soenil Bahadoer, Roué Verveer, Gerda Havertong, Gerard Spong, het zijn slechts enkele van de bekende Surinamers die in deze grootformaat salontafelboeken worden geportretteerd.

Heeft u de boeken nog niet in uw collectie? 27 november zijn ze natuurlijk (gesigneerd) te koop voor € 40 per stuk, maar tegen inlevering van uw toegangskaartje krijgt u van Raul €7 korting op een van de boeken.

Uw toegangskaartje voor deze lezing kunt u vooraf reserveren via lezingen@isoo.nu.
De prijs is € 7 in de voorverkoop en € 8 aan de deur, dit is inclusief koffie of thee.
De kassa is geopend op de avond zelf vanaf 19.30 uur en de lezing begint om 20.00 uur.