BEVERWIJK - Magisch tromgeroffel, dynamische dans en energieke zang. De tien Afrikaanse vrouwen van Abafazi nemen het publiek mee op safari: een rondreis met je ogen en oren door de rijke cultuur van Zuid-Afrika. Nadat ze in 2014 met veel succes de Nederlandse theaters veroverden, is Abafazi nu terug met hun nieuwe show African Sunset.  Zij nemen het publiek mee in de reis van het ritme.

Vergeet het idee dat Afrikaanse drums alleen voor mannen zou zijn. De krachtige vrouwen van Abafazi slaan elk traditioneel beeld drummend terzijde. Niet voor niks betekent Abafazi ‘vrouwen’ in de taal van de Zulu’s. Samen brengen ze de internationale hits van Miriam Makeba en Brenda Fassie tot leven en trakteren ze hun publiek op hun warme a capella-zang.

Met hun kleurrijke aankleding, hun indringende muziek en hun sterke samenzang vormt dit talentvolle tiental het symbool van verbondenheid. Spelend, zingend en dansend tonen ze zich hartverwarmende ambassadeurs van de regenboognatie, waar natuur en cultuur zo vloeiend in elkaar overlopen.

Abafazi is een belevenis die Zuid-Afrika dichtbij haalt, een safari om nooit te vergeten.

Kaarten vanaf € 25,50 op zaterdag 8 april om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.