BEVERWIJK – Na een jaar wachten op de kermis en de feestweek is het bijna zover! Van woensdag 9 augustus tot en met zondag 13 augustus staat het Meerplein vol met attracties voor jong en oud. Het startschot van de feestweek is op woensdag 9 augustus tijdens de Wielerronde en het Ringsteken. De laatste noten van de feestweek klinken op zaterdag 12 augustus.

Een programma om naar uit te kijken Vanaf de Breestraat - ter hoogte van de ABN AMRO - swingt op woensdagmiddag vanaf 12:45 uur een Braziliaanse Brassband naar het kermisterrein. Daarna opent wethouder Cecilia van Weel de kermis rond 13.00 uur. Na de opening kunnen kinderen zich de hele middag vermaken op het kermisterrein. Ze kunnen een ballon halen bij een clown, zich laten natekenen door een sneltekenaar of een glittertattoo laten zetten. Natuurlijk zijn er ook genoeg attracties die geprobeerd kunnen worden.

De donderdag en vrijdag zijn voor velen dagen om naar uit te kijken. Donderdagavond - tussen 19.00 uur en 20.00 uur - is namelijk YouTube-held Rutger Vink aanwezig op het kermisterrein voor een meet-and-greet met fans. En vrijdagmiddag tussen 15.00 uur en 16.00 uur is Jill, bekend van Zapp, aanwezig bij de Read Shop op de Breestraat voor een boeksignering. Aansluitend bevindt zij zich tot 17.00 uur op het kermisterrein voor een meet-and-greet.

Vrijdagmiddag staat in het teken van lachen, gieren, brullen en zwaaien, maar dan met minder prikkels. Van 13.00 uur tot 15.00 uur is er een prikkelarme kermis op het kermisterrein. Deze aangepaste kermis wordt georganiseerd zodat mensen met autisme, epilepsie of geestelijke of lichamelijke beperking ook naar de kermis kunnen.

Nieuw op het programma dit jaar is de eendjesrace. Op zaterdag rond 16.30 uur, dobberen 1500 gele eendjes in het water van de Stationsvijver. Dit is niet alleen heel leuk om naar te kijken, het is ook nog eens voor een goed doel! Bij de Rotary Club Beverwijk en bij de winkeliers van de Breestraat en omgeving kan je een lot kopen voor maar 2 euro.

Kortingsbonnen Dit jaar kunnen de hele week kortingsbonnen worden ingezet. Deze zijn te vinden op de facebookpagina “Kermis en Feestweek Beverwijk 2017” en op de website www.kermisbeverwijk.nl. Daarnaast kunnen de kortingsbonnen ook uit de Kermiskrant worden gehaald, die als bijlage bij “de Kennemer” van 2 augustus zit. In deze Kermiskrant staat ook het programma van de kermis en de feestweek.

Weekmarkt, Wielerronde en Ringsteken Op woensdag vinden er twee evenementen plaats, namelijk de Wielerronde en het Ringsteken. Dit is meteen de aftrap van de feestweek. De weekmarkt is op deze dag rond 15.00 uur afgelopen. Om 17.00 uur luidt namelijk het startschot van de wielerronde. Vanaf 18:00 uur start het Ringsteken met een rondrit en om 19:00 uur start het evenement Ringsteken op de Zeestraat.