ZANDVOORT - Heeft u 7, 8 en 9 juli al in de agenda gezet? Dan is namelijk het ‘British Festival: in a great British tradition’. Dit is het eerste evenement wat volgens de nieuw ontwikkelde Pop Up-methode wordt neergezet. Er is een speciaal Pop Up Zandvoort-team opgericht, bestaande uit medewerkers van de VVV en de gemeente Zandvoort, die dit concept ontwikkeld hebben. In samenwerking met Zandvoortse ondernemers worden de activiteiten nu uitgerold.

In februari zijn de eerste plannen voor het British Festival in Zandvoort aan Zee wereldkundig gemaakt. Tijdens de speciale ondernemersavond op maandag 6 februari werd het concept door het Pop Up Zandvoort-team gepresenteerd, waarna ondernemers zich konden aanmelden om de organisatie van diverse deelactiviteiten voor het festival op zich te nemen. Vele ondernemers hebben activiteiten opgepakt uit het door het Pop Up-team ontwikkelde concept of zijn met eigen Britse ideeën gekomen.

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de organisatie van het British Festival. De huisstijl is bepaald, social media kanalen zijn aangemaakt en de eerste stappen naar een speciale website zijn gemaakt. Alles om op 7, 8 en 9 juli een mooi Brits feest neer te zetten!

Ook in de samenwerking met externe partners heeft het Pop Up-team Zandvoort niet stilgezeten. Visit Britain: dé toeristische organisatie voor Groot-Brittannië juicht het evenement van harte toe en wil graag samenwerken. Op korte termijn wordt een speciale website gelanceerd voor het British Festival met daarop het programma en de verhalen achter de activiteiten. Houd in de tussentijd vooral British Festival Facebook en de website van VVV Zandvoort in de gaten voor nieuws en updates.

Het Pop Up-weekend heeft zich van een weekend waarin ‘alles mag’ doorontwikkeld naar een evenement met meer creatieve kansen voor ondernemers met een grootschaliger karakter. Deze benadering wordt ook voor toekomstige evenementen ingezet.