BEVERWIJK - Erik van Muiswinkel speelde sinds de scheiding van Diederik van Vleuten (2009) in zeven jaar tijd twee Oudejaarsconferences, drie toneelstukken en drie avondvullende solo-shows. Hij trad op van Schiermonnikoog tot Sittard en ontving in 2014 de nationale cabaretprijs De Poelifinario, voor zijn voorstelling 'Schettino!’

De cabaretier toonde andermaal zijn rebelse karakter door de prijs niet te weigeren. Hij is een ouderwetse voorvechter van de publieke zaak, mensenrechten en internationale solidariteit: een elitaire Koran-knuffelaar dus, die in het Nieuwe Europa zijn kippenborstje nat kan maken. Maar tot die tijd geldt: als je hem nodig hebt, staat hij er.


Erik komt naar Beverwijk met De Oplossing. Met stevige grappen, rake typeringen, relativeringen en mopperige terzijdes waarbij enig welgemeend moralisme heel goed past. Een theatrale loutering in vijf bedrijven. Want het is ook een keertje mooi geweest.

Kaarten vanaf € 18,50 voor vrijdag 30 november om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.