ASSENDELFT – Op bezoek bij SVA Assendelft heeft WMC verdienstelijk gelijk gespeeld. De ploeg uit Heerhugowaard stond lang op achterstand, maar pakte uiteindelijk toch een punt.

Bij SVA Assendelft ontbrak de geschorste Tim Silvis. Ook Daan Rijkhoff was niet van de partij vanwege zijn werk.

Dat de wedstrijd tegen de nummer vier van de ranglijst een punt oplevert laat zien dat WMC ook tegen de sterkere ploegen van deze vierde klasse gewapend is. De ploeg hield in de eerste twintig minuten stand, maar zag Jordy Vredenburg uiteindelijk de 1-0 binnen schieten. Die voorsprong werd lange tijd vastgehouden, en zelfs uitgebouwd. SVA Assendelft zag hoe topscoorder Stefan Waij de 2-0 maakte waarmee de ploeg mocht hopen op een overwinning. Nog voor rust kon Pim Nierop de aansluitingstreffer maken, maar SVA Assendelft wist al snel de marge weer naar twee te brengen. Een lange voorzet van rechts belande bij Stefan Waij die in de hoek van het strafschopgebied niet twijfelde maar al hangend met een omhaal de 3-1 te maken. Dankzij deze prachtige treffer ging SVA Assendelft met een riante voorsprong de rust in.

Tweede helft voor WMC

In het tweede bedrijf bewees WMC zich knap te kunnen terug knokken, al duurde het lang voor de aansluitingstreffer binnen viel. Mounir Elfakiri, vorig seizoen nog speler bij tweedeklasser LSVV, wist twaalf minuten voor tijd de 3-2 te maken en zag tot zijn blijdschap hoe Sahin Yildirim de gelijkmaker scoorde en zo een punt uit het vuur te slepen. Volgens de thuisploeg zat er een luchtje van buitenspel aan de gelijkmaker, maar het zal WMC weinig uitmaken aangezien het doelpunt werd goedgekeurd. Eindstand 3-3.