BEVERWIJK - Een in Beverwijk onbekende speler is Tim uit den Boogaard. Laten we eens wat nader kennis maken met deze vleugelverdediger. Een speler die vanaf de Fjes bij FC Uitgeest speelde.

Vertel eens wat over jezelf, je was tenslotte bij DEM de grote onbekende nieuwe speler.

Iedereen denkt dat ik een geboren Uitgeester ben. Dat is niet waar, hoewel ik niet beter weet. Ik ben geboren in Apeldoorn maar toen ik 1 jaar oud was zijn mijn ouders verhuist naar Uitgeest. Dus ik voel me echt Uitgeester. Ik woon er ook nog steeds en dat bevalt me uitstekend. Ik ben nu 19 jaar oud en ben pas eerste jaar senior. Dat past uitstekend in de leeftijd categorie bij DEM. Er zijn heel veel jonge spelers in de selectie.

Ik studeer nu Electrotechniek op het NOVA College op de Laurens Baeckelaan in Beverwijk. Het is een MBO opleiding niveau 4. Het is mijn 3e jaar nu. Het gaat goed. Ik maak wel lange dagen maar dat hoort er gewoon bij. Momenteel zit ik in mijn 3e stageperiode. Ik heb stage gelopen bij de ENCI afdeling gebouwenbeheer, daarna bij de NUON bij de Hemweg Centrale en nu bij de AEB vuilverbranding. Heel interessant allemaal om het hele proces daarin mee te maken.

Ik twijfel nog of ik verder ga met een HBO opleiding. Ik denk dat ik na mijn MBO heel makkelijk een goeie baan kan krijgen. Ik ben na mijn stages al gevraagd om te komen werken. Ik kan in de avonduren dan nog altijd door studeren. Er is werk genoeg in deze sector. Veel vraag voor personeel en niet zoveel aanbod. Nu werk ik nog als afdelingsleider bij de Jumbo in Uitgeest.

We gaan nu over tot het voetballende gedeelte van je. Na Uitgeest naar DEM.

Ik heb mijn hele leven bij FC Uitgeest gespeeld. Mijn eerste grote succes behaalde ik met mijn team in de C1. We haalden toen de finale van de Super Cup. Daar speelden de kampioenen van de afdelingen en de Bekerwinnaars in. In de finale speelden we toen tegen IJselmeervogels en verloren we helaas met 3-2. Maar het was toen een geweldig seizoen. De trainer die ik daar had was Tom Smit, De nieuwe trainer voor volgend seizoen van Uitgeest 2. Hij wordt de opvolger van Richard Grapendaal, de nieuwe trainer van DEM 2. Mijn loopbaan bij FC Uitgeest kenmerkte zich zo dat ik iedere keer een lichting oversloeg. Als 16 jarige maakte ik mijn debuut al in het 1e team. Na een half seizoen als 1e jaars B ging ik al naar de A1. Toen ik officieel nog 2e B was ging ik over naar het 1e van FC Uitgeest. En als A junior heb ik 2 jaar in Uitgeest 1 gespeeld. Ik had toen Ron Bouman als trainer. Na een gesprek met Richard Plug om naar ODIN te komen raadde Ron Bouman mij aan om naar DEM te gaan. Ik heb toen een gesprek gehad met Rowdy Bakker en Raymond Mulder. En ik ben nu bij DEM en dat bevalt me uitstekend.

Waarom DEM en niet bijvoorbeeld naar ODIN?

Richard Plug belde zoveel spelers dat ik er niet het goede gevoel over kreeg. Als ik bij ODIN zou gaan spelen had ik het risico om in het 2e te gaan spelen, en daar had ik geen zin in. Het verhaal van Rowdy Bakker was goed en eerlijk. Verder is de ambitie die DEM uitstraalt groot. Verder natuurlijk de jonge selectie en het vooruitzicht om door te groeien. Bij Uitgeest zag ik dat niet zitten. Vooral het gevoel van vriendjes politiek bij Uitgeest en de ambitie die naar mijn gevoel ontbreekt in Uitgeest bracht mij bij DEM. Ik wil heel graag hogerop met deze jongens. We hebben zoveel kwaliteit en heel veel mogelijkheden en daar heb ik vertrouwen in. Bij Uitgeest heb ik veel gehad aan mijn jeugdtrainer Frans Stam. Hij heeft mij omgeschoold van centrale verdediger naar de back plaats. Dat was goed gezien van Frans Stam. Ik kan zowel op de linker als op de rechterkant uit de voeten.

Is er een groot verschil tussen de 1e Klasse en de 2e Klasse?

Het voetbal tussen de 1e en de 2e Klasse is erg groot. Ik zal een voorbeeld geven hoe het in de 2e Klasse gaat. De wedstrijden die wij tegen VSV speelden kom je in de 2e Klasse iedere zondag tegen. Veel fysiek en minder voetbal. Daar heeft DEM het moeilijk mee omdat wij wel verzorgd voetbal willen spelen. We hebben er ook niet echt de speler ervoor. Joey de Kruif en Eric Klijn gaan voorop in de strijd maar we willen eigenlijk altijd goed voetbal spelen. Ik ben ook van mening dat wij bijna voor niet 1 tegenstander onder zullen doen. Ik denk dat Purmerstein het beste team heeft maar die laten ook dit kalenderjaar veel punten liggen. Helaas doen wij dat ook. Maar vooral de 2e helft van afgelopen zondag tegen Legmeervogels geeft mij veel vertrouwen voor de toekomst. We gaan het weer oppakken.

Volgend seizoen speel je gewoon weer bij DEM?

Ik blijf gewoon bij DEM. Ik zie geen reden om weg te gaan. En ook mijn vriendin, Fleur de Vree, vindt het leuk bij DEM. Ik ben er pas 1 seizoen en het bevalt me prima. Met deze spelersgroep zie ik heel veel mogelijkheden. En voor de buitenwereld is DEM misschien een moeilijke vereniging maar ik zal iedereen vertellen dat DEM een geweldige club is en dat je goed wordt opgenomen als je hier heen komt. Verder is alles goed geregeld rondom het team. Maar je zal wel moeten werken voor je plaats en dat is niet minder dan terecht. We willen hogerop en daar moeten we allemaal aan werken. De club en de selectie moet daar allemaal aan meewerken. Ik heb het gevoel dat dat lukt. Nu trainer Rowdy Bakker de club gaat verlaten krijg ik een trainer die ik niet ken. Arvid Smit is voor DEM geen onbekende maar voor mij wel. Ik zal nog wel een gesprek krijgen met Smit. Ik ben Rowdy Bakker erkentelijk dat hij mij bij DEM de kans heeft gegeven. En afgelopen zondag tegen Legmeervogels heb ik ook mijn 1e doelpunt voor DEM gemaakt. Ik raakte hem lekker en gaf ons een verdient punt.

Wat ik nog wel kwijt wil is het volgende: Ik hoop dat iedereen bij de selectie blijft en dat er dus niemand weggaat. Dus ook Eric Klijn en Rik Stals moeten wat mij betreft gewoon blijven want met hun ervaring zijn ze voorlopig onvervangbaar.