VELSERBROEK - Judoka’s van Oyama hebben afgelopen weekend goed gepresteerd tijdens twee verschillende toernooien. Op zaterdag 21 januari 2017 werd een knappe vijfde plek veroverd tijdens het sterk bezette Judo CIOS Team Toernooi in Haarlem. Op zondag 22 januari 2017 wist de judoschool uit Velserbroek diverse prijzen in de wacht te slepen tijdens het Fuyiama-judotoernooi in Almere, waarbij Nanne van Keeken (6) kampioen werd.

Het teamtoernooi van het CIOS wordt ieder jaar georganiseerd en er doen doorgaans de sterkste judoscholen uit Noord-Holland en omstreken aan mee. Oyama deed voor het eerst in de tweede klasse mee en vormde een gemixt team met judoschool Ramirez uit Leiden. In de poulefase werd eerst verloren van Ben Rietdijk Sport, eveneens uit Velserbroek, maar de tweede wedstrijd tegen sportschool Nijhof uit Haarlem werd dik gewonnen. Doordat de laatste poulewedstrijd nipt verloren werd van Salomons uit Zaandam, mocht Oyama de wedstrijd om de vijfde plaats judoën. Deze werd in een spannend gevecht met Bos Sport uit Grootebroek in het voordeel van Oyama beslist.

Op zondag deden verschillende judoka’s van Oyama mee aan het Fuyiama-judotoernooi in Almere. Nanne van Keeken wist drie wedstrijden overtuigend te winnen en de vierde wedstrijd viel op scheidsrechtersbeslissing in haar voordeel uit. Maxim Geluk (8) en Sam de Boer (7) wisten beiden een tweede plaats te veroveren, met allebei maar één verliespot. Sophie Rowoud (10) en Jeroen Schager (9) werden allebei derde in hun klassen.