IJMUIDEN - LSVV heeft weinig potten kunnen breken op bezoek bij Stormvogels. De laagvlieger wist LSVV op 0-0 te houden. Voor de Langedijkers is het duur puntverlies in de jacht op een plek in de nacompetitie.

In het eerste kwartier waren er nog geen echte kansen te bewonderen. Voor de meeste sensatie moesten de toeschouwers wachten tot de 33e minuut. Een opstootje tussen spelers van Stormvogels en LSVV. Voor scheidsrechter Bruggeling was het reden om het duel een kwartier stil te leggen, waarna er weer verder werd gespeeld.

In de laatste tien minuten kreeg LSVV enkele kansen, waaronder een kopbal die over ging. Helaas voor de bezoekers werd geen van deze doelpogingen omgezet in een doelpunt.

Na een uur spelen kwam LSVV tweemaal zeer gevaarlijk voor het doel. Beiden keren werd de bal van de lijn gehaald door Stormvogels speler Van der Voort. In de laatste tien minuten wist diezelfde Van der Voort een bal te spelen op teamgenoot Dam die de bal over LSVV doelman Dave Stet stiftte, maar de bal ging naast het doel. Zo eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel.

Stormvogels bezet momenteel de tiende positie, maar staat slechts twee punten voorsprong op de naaste belagers de Foresters en de Kennemers. De achterstand op de nummer negen is met één punt te overzien.

LSVV zakt naar plek vier, en heeft één punt minder dan Zilvermeeuwen. De voorsprong op nummer vijf Kolping Boys is geslonken tot drie punten.

Komende zaterdagavond speelt LSVV in eigen huis tegen Kolping Boys. De Langedijkers hebben, in overleg met Kolping Boys en de KNVB, gekozen om dit duel al op zaterdagavond te spelen in de hoop dat de sfeer nog mooier wordt. Aftrap 19.00 uur.