BEVERWIJK – LSVV speelt komende zondag in Beverwijk op bezoek bij de Kennemers. Voor de Langedijkse formatie een belangrijke wedstrijd waarin de stap richting de top vijf gezet kan worden.

LSVV kent een lastig seizoen. De ploeg van Sem Wokke bezet na dertien wedstrijden de zesde positie. De ploeg speelt voor het vierde seizoen op rij in de tweede klasse. Na een zesde, derde en vierde plaats hoopt LSVV dit seizoen wederom een plek in de top vijf te bemachtigen. De verschillen zijn momenteel nog te overbruggen, maar om kans te maken op klimmen op de ranglijst zal LSVV in de komende wedstrijden punten moeten pakken, waaronder tegen de nummer zeven de Kennemers.

Dit seizoen heeft LSVV met Danny Havermans, Tim Emmerik, Mark Soemers en Toine Merk drie nieuwkomers. Laatstgenoemde is een echte LSVV´er, maar ging vorig seizoen de uitdaging aan bij hoofdklasser Odin´59 uit Heemskerk. Hij kreeg te weinig kans op speeltijd waardoor hij koos voor een terugkeer naar zijn zo vertrouwde LSVV. Op sportpark ´Voorwaarts` is hij met zeven doelpunten topscoorder bij zijn ploeg. Havermans kwam over van zijn club KSV uit Heerhugowaard waar hij lang voor speelde, maar de twintig jarige speler koos bewust voor een nieuwe uitdaging. De aanvaller scoorde tot nu toe drie maal in de competitie.

Zijn eerste doelpunt scoorde hij direct in de eerste speelronde, tegen de Kennemers. In de vijftiende minuut bracht hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong, welke uiteindelijk ook de eindstand bleek. Een mooi debuut dus voor Havermans die in de beker eenmaal scoorde, tegen SV Diemen.

De Kennemers

Dan naar de tegenstander van aanstaande zondag, de Kennemers. De ploeg uit Beverwijk eindigde vorig seizoen na de degradatie als nummer negen. Dit seizoen staat de ploeg zevende en is het niet realistisch om te denken dat de ploeg de stap naar de eerste klasse zal maken. De ploeg staat na de degradatie onder leiding van coach Jos van Veelen, die al drie seizoenen aan de club was verbonden als hoofd jeugdopleiding.

De Kennemers was goed bezig in het bekertoernooi. Net zoals LSVV speelde het zondag in de vierde bekerronde. Op bezoek bij eersteklasser HFC EDO bleef een stunt aan. Dankzij doelpunten van Stefan Andelic en Elroy Tuur eindigde het bekertoernooi voor de Beverwijkse ploeg.

Kijkend naar de stand op de ranglijst is een plek in de nacompetitie niet realistisch, maar de stand in de tweede periode biedt wel hoop. De ploeg heeft na vijf wedstrijden één punt achterstand op koploper Uitgeest. Als zij in de komende weken de punten pakken, waaronder tegen LSVV, dan is de tweede periode een haalbaar doel.

Vorig seizoen eindigde het treffen tussen de Kennemers en LSVV in een 1-1 gelijkspel. De Kennemers wist via Tom Adrichem op 1-0 te komen. De veel scorende aanvaller draaide na 25 minuten goed weg en liet doelman Dave Ster met een hard schot kansloos.

Een kwartier voor tijd werd Danny Konijn neergehaald wat resulteerde in een strafschop. Daan Brinkkemper wist de toegekende penalty onberispelijk binnen te schieten en daarmee de eindstand van 1-1 een feit te maken.