UITGEEST - Het Kolping Boys van coach Marc de Wilde kan komende zondag flink aan de bak. In en tegen Uitgeest kan Kolping Boys de spanning in de strijd om het kampioenschap weer spannend maken.

Kolping Boys weet verrassend goed te presteren in de tweede klasse. Nadat het twee seizoenen geleden promoveerde vanuit de derde klasse weet de ploeg succes te boeken. In het eerste seizoen eindigde de ploeg in het linkerrijtje en dit seizoen staat het halverwege het seizoen op een vierde positie.

Komende zondag spelen de Alkmaarders op bezoek bij het nog ongeslagen FC Uitgeest. De ploeg moest vorig seizoen het kampioenschap laten aan Assendelft, maar ook dit seizoen strijd de ploeg weer mee om het kampioenschap.

In de titelstrijd krijgt FC Uitgeest concurrentie van West Frisia uit Enkhuizen. Het verschil tussen beiden bedraagt vier punten waarmee het nog alle kanten op kan. Het onderlinge treffen eindigde eerder dit seizoen in 1-1. Naast de Enkhuizers wisten LSVV en Alkmaarsche Boys ook een punt te pakken tegen FC Uitgeest.

Sterk duo

FC Uitgeest eindigde 2016 met een 2-0 overwinning tegen de Kennemers. Jorn Brouwer wist beiden treffers te maken waarmee hij zijn totaal naar tien doelpunten bracht, evenveel als Lester Half. De aanvaller Half is al meerdere jaren op schot voor FC Uitgeest. In zijn eerste seizoen wist hij op zeventien jarige leeftijd in de derde klasse A driemaal te scoren. Het seizoen daarna trof hij 23 maal doel, en vorig seizoen was het achttien keer raak voor de pas twintig jarige topschutter van FC Uitgeest. Jorn Brouwer, pas 22 jaar, is bezig aan zijn beste seizoen als het gaat om het maken van doelpunten. In de vorige drie seizoenen wist hij acht doelpunten te maken. Brouwer heeft het totaal van drie seizoenen inmiddels in een half seizoen overtroffen met tien doelpunten.

Voor Kolping Boys is het dus duidelijk wat er op het spel staat, aanhaken of afhaken in de strijd op een plek in de top drie.

Kolping Boys opende dit seizoen tegen FC Uitgeest. Op sportpark ‘de Nollen’ wonnen de bezoekers met 0-2 dankzij treffers van Jorn Brouwer en Paul Groen. Ook komende zondag is de ploeg van coach Florian Wolf favoriet, maar Kolping Boys heeft vaker bewezen een uitdaging niet uit de weg te gaan, iets wat komende zondag niet anders zal zijn. Om 14.00 uur zal scheidsrechter Bruggeling het eerste fluitsignaal laten klinken op sportpark ‘de Koog’.