ALKMAAR - Kolping Boys mag zich na de lastige uitwedstrijd tegen FC Uitgeest opmaken voor een nieuwe kraker. Ditmaal speelt de ploeg van trainer/coach Marc de Wilde op eigen veld de bekerwedstrijd tegen de koploper van de hoofdklasse, ADO’20.

Afgelopen weekend verloor Kolping Boys met 3-0 van FC Uitgeest. Opnieuw werd duidelijk dat Lester Half moeilijk is af te stoppen. De veel scorende aanvaller wist twee van de drie doelpunten te maken en daarmee wederom belangrijk te zijn voor zijn ploeg. Desondanks kan Kolping Boys tevreden zijn over het seizoen. De ploeg staat op een verdienstelijke derde positie. Daarnaast zit de ploeg bij de laatste zestien in het KNVB districtsbeker toernooi.

Om de kwartfinales te bereiken zal de ploeg flink aan de bak moeten, want met ADO’20 treft het een tegenstander van formaat. De ploeg uit Heemskerk staat bovenaan in de Hoofdklasse A en wist afgelopen weekend met 2-7 te winnen op bezoek bij Dieze West. Met drie treffers was Rick Neele belangrijk voor zijn ploeg.

Dit seizoen is onder meer Jesper de Vré nieuw bij de ploeg. De Vré speelde tot vorig seizoen bij HSV en heeft nu een behoorlijke stap omhoog gemaakt. Met negen competitietreffers kan hij spreken van een sterk debuutseizoen. Ook Raymond de Waard, overgekomen van AFC’34, is dit seizoen nieuw bij ADO’20 en heeft tot dusver vier doelpunten weten te maken. Zij zullen komende donderdag ongetwijfeld van de partij zijn als de ploeg op bezoek gaat bij ADO’20.

Strafschoppen
Dat het niet vanzelfsprekend is dat de ploeg die het hoogste speelt door gaat in het bekertoernooi bleek in november 2015 wel. ADO’20 speelde destijds tegen het Langedijkse LSVV en beleefde een lastige middag. Op eigen veld wist het pas na strafschoppen een vervolg te geven aan het bekertoernooi.

Kolping Boys zal er ook alles aan doen om het de ploeg uit Heemskerk moeilijk te maken, iets wat vanaf 20.00 uur zal gebeuren. Scheidsrechter van deze wedstrijd is Dhr. Marees.