BEVERWIJK - Het zal je maar gebeuren om in een zo’n belangrijke wedstrijd je competitie debuut te moeten maken. Het gebeurde keeper Julian Schoo. Danny Adrichem was geblesseerd en 2e keeper Sem Bleeker was op vakantie. Om dan, in een beladen wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer, je zo te laten zien is grote klasse. Na afloop van de wedstrijd gingen alle felicitaties richting Julian Schoo. 

En terecht. Schoo genoot er dan ook met volle teugen van. Een brede lach was niet van zijn gezicht te krijgen. De vaste DEM volgers kende de keeper als een snelle keeper met ook hele snelle reacties op de lijn. Zonder ook maar enig spoor van nerveusiteit begon Schoo aan de wedstrijd. Voor het talrijke publiek bleek hij er ook direct te staan. Een wedstrijd als deze, waar veel op het spel stond, is een wedstrijd waar je naam kan maken. De naam van Schoo zal zeker in de regio veel gebruikt worden. Klasse om zo te debuteren.

De wedstrijd zelf bracht wel de spanning die er van werd verwacht, maar heel goed voetbal was er niet. Wel veel inzet en de wil van beide ploegen om te winnen. Voor DEM was het zaak om in de top bij te blijven zodat er dit seizoen nog mooie dingen kunnen gebeuren in Beverwijk. De 1e kans kwam al na 3 minuten toen Rik Stals over links doorbrak maar waarschijnlijk zo schrok van de ruimte die hij kreeg in het strafschopgebied. Stals kon op de keeper aflopen maar zette de bal voor, de drukte in. Dat dit een verkeerde keus was realiseerde hij zich op dat moment ook. Maar de wedstrijd was gelijk open. Met volle inzet werd er voor iedere meter gestreden. Zonder dat er een ploeg volledige controle had over de wedstrijd. DEM had met het thuisvoordeel en had dan ook veel balbezit. Echt grote kansen kregen beide ploegen niet. Jammer voor DEM was wel dat de verre ingooi van Esosa Oghogbo, die veelvuldig werd gebruikt, te kort op de keeper van Fortuna kwam. Binnen de 5 meter heerste keeper Nordin Bakker. De ruststand van 0-0- zal niemand verbaasd hebben.

De 2e helft bleef hetzelfde beeld geven als de 1e helft. Geen van beide ploegen kon echt overtuigen en beide ploegen wilden in ieder geval niet verliezen. De wedstrijd had open gebroken kunnen worden als de penantie was benut door Fortuna, maar Julian Schoo pakte zijn Moment of Fame. Klasse reageerde hij op de ingeschoten bal van Nick Snelders. Voor Fortuna was het 20 minuten na rust alle hens aan dek na een terechtte 2e gele kaart voor de rechtsback. Voor DEM had dat misschien het sein kunnen zijn om de strijd alsnog te beslissen. Maar de leeg gespeelde Jordy Kluft en de geblesseerd geraakte Oghogbo maakten dat de wedstrijd op slot kwam te zitten. Iedereen kon wel leven met het gelijkspel. Trainer Martin de Groot van Fortuna was verder niet ongelukkig met het feit dat Roel Pitstra niet kon meedoen. Hij dacht zelfs dat het gemis van de snelle en sterke Pitstra weleens het verschil was in deze wedstrijd. Er volgt nu voor de spelers van trainer Rowdy Bakker en serie van 3 uitwedstrijden. Als eerste tegenstander staat de ploeg van oud DEM trainer Ron Bouman op het programma n.l. VSV. Daarna volgt de topper tegen Purmerstein en als laatste gaan de Wijkers naar Elinkwijk. Ze kunnen hun borst nat maken.