BEVERWIJK - Vrijdag 24 maart speelde Dames 1 van Volleybalvereniging Jonas een belangrijke wedstrijd tegen Keistadt uit Amersfoort.

De dames van Jonas staan op de 8e plaats en Keistadt op de 10e plaats, bij winst handhaven de dames van Jonas zich zo goed als zeker in de 3e divisie. Na het kampioenschap en promotie van vorig jaar in de promotieklasse zou dat een mooie prestatie zijn.

Voor aanvang van de wedstrijd kregen de Dames van Jonas nieuwe shirts uitgereikt. Deze waren beschikbaar gesteld door de nieuwe shirtsponsor, Nutri-Dynamcis uit Heemskerk.

Bij deze wedstrijd waren 2 jeugdleden aanwezig, Mieke Schaefers en Anna de Weert van CMV N4. Zij hadden met de Grote Club actie de meeste loten verkochten en mochten bij deze wedstrijd aanwezig zijn bij de teambespreking, het inspelen en op de bank aanwezig zijn. Zij vonden het super en een hele eer!

Jonas begon zeer voortvarend aan de wedstrijd. Met goed aanvallend en verdedigend werk liepen ze al gauw uit. Keistadt vocht echter goed terug waardoor het tegen het einde van de set gelijk op ging. Met een paar goede services van Kiki Visser haalde Jonas de setwinst binnen met 25-22. De 2e set verliep precies andersom. Nu had Keistadt het betere spel en behaalde in het begin een flinke voorsprong. Echter door goed aanvallend werk van Danielle Boldewijn en Nicky Krikke kwam Jonas goed terug en won de set nipt met 26-24.

De jonge ploeg van Keistadt kwam meer en meer in de wedstrijd, terwijl Jonas veel persoonlijke fouten maakte. Keistadt won uiteindelijk de 3e en 4e set met respectievelijk 25-21 en 25-20. Een 5e beslissende set moest gespeeld worden. Jonas startte deze set met een goede service druk en de aanvallen werden door spelverdeelster Judith Blansjaar goed verdeeld. Hierdoor kwam Jonas op ruime voorsprong en met een kil blok van Kirsten Hoogland en Cecile Blansjaar werd de set met 15-9 gewonnen. Jonas sloot de wedstrijd winnend af met 3-2. Een zeer mooie prestatie en goede stap om behoud in de 3e divisie af te dwingen.