BEVERWIJK - Danny Adrichem is samen met Tim uit den Bogaard de enige nieuweling in de huidige 1e selectie. Een goed moment om Danny aan het woord te laten bij de start van de 2e helft van de competitie. Danny (25 jaar) is een geboren Heemskerker en daarom ook vanaf zijn 6e jaar lid van onze buren ADO’20.

Vertel eens over je periode bij ADO’20. Je bent er bijna opgegroeid.

Het was voor mij heel normaal om bij ADO te gaan beginnen. Mijn vader Piet is een pur sang ADO man en mijn oudere broer Mike speelde ook bij ADO. Vanaf mijn 6e jaar begon ik daar te keepen in de F11 en automatisch ben ik daar mee opgegroeid. Ik heb niet altijd in het 1e team gespeeld van mijn leeftijds categorie. Maar uiteindelijk ging wat serieuzer te worden en begon ik min of meer in te zien dat ik de kwaliteiten had om in de hoogste jeugdteams te spelen. Zo kwam ik ook in de senioren bij de selectie. Ik ben daar 3 jaar in gebleven maar ben nooit 1e keeper geworden. Ik schommelde tussen het 2e en 3e team. Er zijn in die tijd ook altijd keepers gehaald. Tim Orlowski kwam bijvoorbeeld van AJAX en als 2e keeper was er Terry Bosma.  Na het eerste jaar in ADO 3 werd ik keeper van ADO 2. Ten tijde van ADO 2 kreeg ik op mijn 21e  een zware blessure, ik scheurde een pees af en ben er toen vanaf maart t/m augustus uit geweest. Ik kwam weer terug en op zeker moment waren de eerste 2 keepers bij ADO geblesseerd en ik verwachtte toen mijn debuut te maken bij het 1e team. Toen dat niet gebeurde knapte er iets bij me. Ik heb alleen maar een bekerwedstrijd gespeeld in het 1e van ADO.

Je ging dat seizoen erop naar Stormvogels.

Het seizoen daarna ben ik inderdaad gevraagd door Stormvogels en ben naar IJmuiden gegaan. Dat werd niet echt een succes. Ik kreeg het 1e seizoen daar gemiddeld 3 goals tegen. Daar wordt je niet blij van. In het 2e seizoen in IJmuiden werd het allemaal wat minder en ging ik niet met plezier meer naar de trainingen. Ik miste daar de gezelligheid die er wel bij DEM is. In deze periode ben ik nog gevraagd om bij Telstar 3e keeper te worden en mijn proefwedstrijd bij Telstar was uitgerekend tegen DEM. Ik kon me toen helaas  niet onderscheiden. We wonnen toen in een heel eenzijdige wedstrijd met 7-1. Ik kreeg maar 1 bal op doel en die ging er nog in ook. Een mooie trap van Martijn Kuijs verdween stijf in het kruis. Ik was kansloos.

Daarna werd je gevraagd door DEM. Rowdy Bakker en Raymond Mulder kwamen bij je.

Ik had het sowieso niet meer naar mijn zin bij Stormvogels. Ik ben een gezelligheids mens en ik drink graag een biertje met mijn teamgenoten. Maar ja, ik was altijd met de auto en kon dus nooit gezellig blijven bij Stormvogels. Ik stond dus direct open voor een gesprek met DEM. Ik werd ontvangen door 5 man in de bestuurskamer. Ik was wel wat overrompeld door zoveel aandacht. Maar het verhaal was goed en een vriend van mij (Joey de Kruif) speelde ook bij DEM en zoedoende was het voor mij een eenvoudige beslissing om te komen. De huidige trainer van Stormvogels was er niet blij mee. De trainer, Sjaak Lettinga, heeft nog op me ingepraat, maar mijn beslissing stond toen al vast. En ik heb er geen moment spijt van gekregen. Ik ga fluitend naar de trainingen en de wedstrijden. Lekker op de fiets. Geen probleem. En met keeperstrainer Raymond Mulder heb ik een goeie band. Hoewel Mulder ons af en toe helemaal sloopt. Zijn trainingen kunnen best zwaar zijn. Ik hou daar wel van want ik ben een trainingsbeest. Voor volgend seizoen moet ik het afwachten  hoe het gaat met Edwin van Hensbergen als nieuwe keepers trainer. Maar dat zal ongetwijfeld goed komen.

Als ADO man naar DEM gaan vanuit een ADO familie. Hoe is dat gevallen?

Mijn vader stond niet te juichen op het moment dat mijn broer Mike als eerste weg ging naar De Kennemers en een jaar later ik naar Stormvogels ging. En de overstap naar DEM was wel even slikken voor hem. Ik was er ook niet zeker van dat hij bij DEM zou komen kijken. Je snapt het wel, het is toch DEM. Maar van die afwachtende (afwijzende) houding is niets meer over. Hij komt altijd bij de thuiswedstrijden van DEM kijken en de andere week is hij bij De Kennemers. Mijn vader is erg enthousiast over het niveau van DEM en uiteraard de gezelligheid. Hij geniet van ons spel. Het voetbaltalent hebben Mike en ik in ieder geval niet van mijn vader, hij heeft maar 1 jaar gevoetbald. Uiteraard bij ADO. Waar hij wel goed in is is biljarten. Hij is zelfs Europees Kampioen 47-2 Kader geworden. Dat was in Valencia. Wel heel lang geleden, 1964. Verder is hij 2e van de wereld geworden met het landenteam.

Als ik jouw verhaal zo hoor blijf je gewoon bij DEM. Hoewel er een gerucht ging dat je misschien naar ADO zou terug gaan.

Dat gerucht heb ik ook gehoord maar dat is totale onzin. Ik vermoedt wel waar dat gerucht vandaan is gekomen maar daar is niets van waar. Alles bij DEM is goed geregeld. Ik zie zoveel perspectief hier bij DEM en daar wil ik deel van uit blijven maken. Ik hoop dat al mijn teamgenoten hier ook zo over denken. Tot zover ik het nu weet denken ze er allemaal zo over. Maar het is nog geen 15 juni. Met deze groep moeten we gaan bouwen. We hebben er de kwaliteiten voor, misschien zelfs dit seizoen al. Wij, als spelersgroep, zullen er alles aan doen. Te beginnen tegen een goeie tegenstander als Zeeburgia. Daar zit veel kwaliteit in. Dat hebben we in Amsterdam wel gemerkt. Verder is het natuurlijk mooi dat Purmerstein begonnen is met een nederlaag afgelopen zondag. We moeten nu doorbeuken. De voorbereiding is hartstikke goed geweest. Ik verheug me heel erg op de 2e helft van het seizoen. Voor DEM is nog van alles mogelijk. Maar eerst tegen Zeeburgia maar eens 3 punten proberen te pakken. En dan uit naar Purmerstein. Het wordt spannend allemaal en vooral erg leuk. De verschillen in onze klasse zijn in de top  erg klein.

Wat is jouw maatschappelijk perspectief. Dus: wat doe je voor werk?

Maatschappelijk zit ik wel goed. Ik ben werkzaam in de Trustsector bij Accountancy SGG Nederland. Mijn functie kun je het best als volgt omschrijven: Het verrichten van financiële dienstverlening voor Nederlandse vennootschappen die van een buitenlandse eigenaar zijn.  Verder ga ik dit jaar samenwonen met Esther Swart. Esther is er ook bij alle thuiswedstrijden.