BEVERWIJK - De routes zijn gereed en staan helemaal op papier. De vrijwilligers zijn aan het nalopen zodat de eventuele verbeteringen nog kunnen worden aangebracht voor de wandeldagen. De route gaat deze keer langs de westkant het duingebied in. Hierdoor zijn er meteen vanaf de start al een aantal mooie open stukken van het duin te zien. We hebben weer een aantal paden terug gevonden waar we allang niet meer zijn geweest.
Ook heeft PWN-Natuur weer een aantal verbouwingen in het duin doorgevoerd waardoor er weer stuifduinen en poelen ontstaan.

We zijn met de routes wel afgeweken van de standaard afgeronde afstanden om voor ieder de wandeling aantrekkelijk te maken en zoveel als mogelijk de onverharde paden te kunnen volgen. De ene route zal iets korter zijn terwijl de andere iets langer is. Deze afstanden staan straks in de routes vermeldt.

Voor de 5 is er geen rust gepland doordat er geen voorzieningen in het gebied zijn. De 10 km gaat rusten bij Gasterij Kruisberg midden in het duingebied. De 15, 20, 25 en 40km kunnen van een rust genieten op ongeveer 12 km bij Camping Geversduin. De25 en 40 km kan daarna nog rusten bij De Duynen op Camping Bakkum.

De Start is vanuit de sporthal van Heliomare, Relweg 51, 1949 EC in Wijk aan Zee vanaf 8.30 uur

De startlocatie is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf station Beverwijk neemt u buslijn 78 naar Wijk en Zee en stapt u uit bij de halte Heliomare in Wijk aan Zee.

Met de auto volgt u de Zeestraat naar Wijk aan Zee. Nadat de weg naar rechts gaat vindt u links na de Moriaan de parkeerplaats.

Het inschrijfgeld bedraagt €3,00 per wandelaar. De leden van erkende landelijke bonden kunnen rekenen op een korting van €1,00. Kinderen tot 12 jaar mogen meewandelen voor €1,00. Hier gaat geen korting meer af. Een herinnering in de vorm van een medaille kost €2,50.

Leden van WSV de Zwervers kunnen gratis meewandelen (op vertoon van hun eigen lidmaatschapskaart)

Voor het Noord-Hollands Duinreservaat is een toegangskaart verplicht.Deze kaart is aan starttafel tegen kostprijs verkrijgbaar.

Informatie kunt u vragen bij Joop Bremer 0251-226892. Ook kunt u informatie vinden op onze website www.wsvdezwervers.nl