HEEMSKERK - Op zaterdag 24 juni vindt er in hartje Heemskerk een groots Street Event plaats. Tijdens dit Event worden niet alleen 3 tegen 3 basketballwedstrijden gespeeld, maar vinden er ook demonstraties plaats.

Een aantal jaar geleden al weer, in 2009, organiseerde basketballvereniging Mapleleaves de laatste editie van het basketball Street Event. Met 26 ingeschreven wedstrijdteams, een spetterende demowedstrijd, dunkcontest, threepoint shoot-out en super mooi weer, schreeuwde het Street Event om een vervolg.

Dat krijgt het dit jaar dan eindelijk! Ook dit jaar worden er op het Nielenplein van 10.00 uur tot 17.00 uur weer 3 tegen 3 basketballwedstrijden gespeeld en zal hoogstwaarschijnlijk een eredivisieteam een demonstratiewedstrijd verzorgen. Tussen de wedstrijden door vinden er meer demonstraties plaats. Onder meer Bootkamp Aardenburg, turnverenging Toss en trampolinevereniging TVIJ zijn van de partij. Als klapper op de vuurpijl komt “ballenkunstenaar” Galdino Haimé van Showcase voor een spetterende demonstratie en interactieve clinic zorgen.

Het geheel wordt muzikaal ondersteund door DJ Alex. De gehele dag loopt mascotte T-Rex van eredivisieteam ZZ Leiden rond het veld. Het Red Bull Wings team zal de deelnemers tussendoor van nieuwe energie voorzien. Kortom, er valt een hoop te beleven op en rond het Nielenplein in Heemskerk.

3-on-3 games

Hoofdmoot zijn natuurlijk de wedstrijden die gespeeld gaan worden in de verschillende leeftijdscategorieën (jeugd en senioren). Er wordt gespeeld volgens het 3 tegen 3 principe en het Streetbasketball-reglement. Schrijf je wel van tevoren in. Dit kan op de website www.basketballstreetevent.nl.