BEVERWIJK - DEM Zaterdag1 heeft in het 1e seizoen van hun bestaan gelijk het kampioenschap behaalt. In de 4e Klasse A van het zaterdag voetbal moest er een beslissing wedstrijd komen tegen FC Velsenoord. Beide ploegen behaalden 51 punten na 22 wedstrijden. Een onwaarschijnlijk hoog aantal. Voeg daarbij dat DEM maar 1 wedstrijd verloor en het succes is verklaard.

Routine gaf de doorslag in deze competitie:

Trainer Partrick Engelhart kon een beroep doen op een geroutineerde groep DEM spelers. Voeg daarbij dat de kern van het team een vriendengroep is en het succes is verklaard. Spelers als Jerry de Vet, Michael Limmen, Erwin Hoogeland, Barry Lagrand, Tim Suijkerbuik en Ted Kieft hebben bijna allemaal in het 1e team op zondag gespeeld bij DEM. FC Velsenoord had waarschijnlijk meer kwaliteit in hun team maar mistte de mentale hardheid die nodig is om DEM te kunnen verslaan. Het jonge team van de ploeg uit Velsen Noord zal waarschijnlijk de nacompetitie wel kunnen winnen.

Bij een beslissing wedstrijd kan alles gebeuren, wat ook nu zo was:

In het mooie Wijk aan Zee moesten beide teams nog 1 keer aantreden deze competitie. Op een zonnige dag met veel publiek traden beide teams zeer gemotiveerd aan de start. DEM had het morele voordeel dat zij in de competitie zeer gemakkelijk 2 keer had gewonnen.

In de 1e helft was het precies als in beide competitie wedstrijden. DEM speelde makkelijker en kwam dan ook op een verdiende voorsprong. Een vrije trap van Suijkerbuijk werd goed ingekopt door Michael Limmen. De keeper van Velsenoord redde fraai maar had geen schijn van kans op het schot van Jerry de Vet die de rebound hoog in het doel plaatste. Een terechte 1-0.

Na deze voorsprong werd het niveau er niet echt beter op:

Het spel werd harder en de scheidsrechter had dan ook alle moeite om het binnen de lijnen in de hand te houden. Na rust kwam Velsenoord met meer inzet uit de kleedkamer en werd DEM terug gedrukt. Iets wat in de reguliere competitie nooit lukte tegen DEM. Het werd helemaal spannend toen DEM met 10 man verder moest. Via de grensrechter werd Lars van Santen met rood van het veld gestuurd. Een overtreding op de keeper was hier de reden van. Hoewel de keeper wel veel toneel kwaliteiten had. Toch bleef DEM simpel overeind. Velsenoord bleef de bal maar hoog en diep spelen waar Suijkerbuijk en Limmen heersten. Als Velsenoord gewoon was gaan voetballen over de grond en via de vleugels hadden zij meer kansen gekregen. Zo werd keeper Erwin Hoogeland niet erg op de proef gesteld. Hij heerste soeverein in de goal.

Enige smet was nog de 2e rode kaart die DEM kreeg. Een nuttige overtreding van Michael Limmen werd terecht bestraft met zijn 2e gele kaart. Rood dus. Een speler dreigde door te breken en dus greep Limmen in. DEM kwam verder niet meer in gevaar omdat de scheidsrechter 1 minuut later voor de laatste keer floot.

Op de platte kar werden de kampioenen terug naar Beverwijk gebracht:

Eenmaal aangekomen in Beverwijk werden de spelers en de technische staf als ware kampioenen binnen gehaald. Een mooi succes werd dan ook uitbundig gevierd in de kantine. Het bleef tot laat druk in de kantine waar zanger Bernardo zorgde voor een gezellige muzikale omlijsting van een succesvol seizoen voor Zaterdag1. In de 3e Klasse kan DEM volgend seizoen wel wat versterkingen gebruiken. Het wordt ook op dit vlak weer wat serieuzer voor de vereniging DEM. ADEL VERPLICHT.