SINT PANCRAS – Ondanks dat het, met name voor rust, heer en meester was heeft DEM het bekertoernooi verlaten na een 2-2 gelijkspel, en verlies na de strafschoppen.

Dat DEM twee klassen hoger acteert dan tegenstander Vrone, werd vooral voor rust duidelijk. “Je maakt twee doelpunten, en bent heer en meester” blikt Arvid Smit terug. “Ik denk dat we in de eerste helft meer uit hadden moeten halen”.

De voorsprong, opgebouwd door doelpunten van Rik Stals en Robert Groot, werd echter niet vergroot waardoor de thuisploeg nog mocht hopen op een spannende tweede helft. Toen Vrone tekende voor de aansluitingstreffer was het geloof bij de ploeg helemaal terug. Desondanks bleef de ploeg uit Beverwijk de betere ploeg. “We kregen in de tweede helft ook een hoop kansen, er werd nog een doelpunt afgekeurd. We hebben een hoop mogelijkheden gehad die we niet binnen schieten. In bekervoetbal wint niet altijd het betere team. Bij ons zat het vandaag misschien niet helemaal mee.” baalt Smit. “Vrone heeft veel geluk gehad. Maar dat doet er niets aan af dat we het verschil zelf groter hadden moet maken”. Doordat DEM het niet afmaakte, mocht Vrone blijven hopen en kwam via Daniël Leijen op gelijke hoogte, 2-2.

Wat volgde waren een tiental minuten waarin Vrone veelal moest tegenhouden. Uiteindelijk slaagde de Beverwijkers er niet in om een nieuwe voorsprong te pakken, met de strafschoppenreeks tot gevolg. Kort na afloop kon de oefenmeester de uitslag en het spel toch los zien van elkaar. “Ik ben echt niet ontevreden over met name de eerste helft waarin we goed voetballen, alleen je moet zo’n bekerwedstrijd over de streep trekken en dat hebben we niet gedaan”.

DEM: Bleeker. Kluft, Obioha, Verswijveren, uit den Bogaard. Wolters, Stals, Zantman (Man/77). Arendse(Kuijs/72), Groot (Dooyeweerd/46), Gencer.