BEVERWIJK - Vooral een zege op het al gedegradeerde Nieuw Utrecht was belangrijk. De misschien wel laatste thuiswedstrijd van trainer Rowdy Bakker moest gewonnen worden. 

Zo gebeurde dan ook. Hoewel de wedstrijd bij tijd en wijle in het begin stroef verliep was het al snel duidelijk dat DEM deze wedstrijd makkelijk zou winnen. Nadat Rik Stals eerst de paal teisterde liet de openingstreffer niet lang op zich wachten. Nadat nu de lat een treffer van Stals in de weg stond maakte zijn compaan in de aanval, Roel Pitstra, de terugspringende bal keurig af. De 1-0 was volkomen terecht.

De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Twan Verswijveren maakte in de verdediging een fout die dan ook met een prachtige lob werd omgezet in de gelijkmaker. DEM pakte de wedstijd wee in handen en een mooi voorzet van Roel Pitstra werd door Stals keurig binnen geschoten. Rust 2-1. De wedstrijd was toen reeds gespeeld. Het was nu alleen nog de vraag wat de spelers zouden doen om Rowdy Bakker een waardig afscheid te geven.

Het antwoord was een 5-1 eindstand. Zo kan Bakker met een gerust hart het stokje overgeven aan de nieuwe trainer van DEM. Dat is dan Arvid Smit. Deze trainer kan in ieder geval rekenen op een goeie selectie. Alleen de afscheid nemende Joy Schoo en Jordy de Vet zullen vervangen moeten worden. En voor de 1e helft van de nieuwe competitie moet Smit ook een oplossing vinden voor de verdedigende middenvelder Brian Herraez. Deze speler gaat voor 5 maanden stage lopen in Spanje.

Zit het seizoen er dan nu ook echt op?

Het antwoord op deze vraag is nee. Volgende week bestaat er nog de mogelijkheid om alsnog de nacompetitie te halen. DEM moet zelf van en bij Soest winnen en op hetzelfde moment moet Velsen, thuis tegen Elinkwijk, in ieder geval gelijkspelen of verliezen. Op dat moment is het doelsaldo bepalend, en DEM heeft dan ook een beter doelsaldo. Het zou wat zijn, maar makkelijk gaat het absoluut niet worden. Maar het seizoen kan dus nog wel even duren.

Er wordt na afloop van dit seizoen afscheid genomen van verschillende spelers en leden van de technische staf.

Naast trainer Rowdy Bakker gaan keeperstrainer Raymond Mulder en de stage lopende Richard Klijn stoppen bij DEM. Verder neemt verzorger Pascal Florio afscheid, na vele jaren de spelers behandeld te hebben. De spelers Jordy de Vet en Joey Schoo gaan hun geluk beproeven in een ander team. Leider Ed Daalhuizen en grensrechter Ron van Eerden doen ook een stapje terug. Volgend seizoen zijn er dan ook veel nieuwe gezichten te zien bij de Wijkers.

Ook de trainer van DEM2, Cor Sikkema, neemt afscheid. Hij wordt vervangen door een oude bekende bij DEM, Richard Grapendaal.