BEVERWIJK - Wat tegen Legmeervogels al duidelijk werd heeft zich voorgezet tegen EDO. De vooraf toch wel sterk ingeschatte Haarlemmers werden met een verdiende nederlaag teruggestuurd naar Haarlem. De 2 plaats op de ranglijst en maar 1 punt achter koploper Purmerstein geeft wel aan dat EDO ook met een sterke reeks bezig was. Daar is nu toch wel een ferme tik uitgedeeld door de ploeg van trainer Rowdy Bakker.

Aan de hand van Rik Stals pakt DEM de draad weer op van vorig kalenderjaar.

Het betere voetbal van het begin van het seizoen was er in 2017 nog niet uitgekomen. Veel punten werden er verspeeld. Maar op tijd heeft de ploeg van aanvoerder Rik Stals zich weer opgericht. De laatste 3 wedstrijden gaat Stals weer scoren, 4x, en prompt komen de punten weer binnen. Precies op tijd zou je kunnen zeggen. Was dit niet het geval geweest dan zou DEM een matig seizoen spelen. Dat zou dan ook het goede spel en de sterke ontwikkeling van de ploeg te niet doen, die er wel degelijk was. Nu kan er nog van alles gebeuren.

DEM begon tegen EDO vol overgave en zich bewust van de kwaliteiten die de ploeg heeft. EDO kon daar wel strijd tegen overstellen maar verder dan lange ballen kwam de ploeg van trainer Koos Waslander niet. Een keer was de ploeg gevaarlijk met een kopbal die net overging. Voor de rest had DEM voetballend een overwicht wat dan ook resulteerde in 2 goals van Rik Stals. Eigenlijk had Stals een hattrick op zijn naam moet krijgen. Na een overtreding gaf scheidsrechter Persoon niet aan dat er gewacht moest worden op een fluitsignaal. Stals was er als de kippen bij om de vrijetrap direct in te schieten. Helaas keurde de scheidsrechter de goal af.

Verder had een vrije trap van middenvelder Jordy de Vet beter verdiend, toen deze uit een spatte op de paal. De rebound had Roel Pitstra moeten afmaken. Helaas raakte Pitstra ook de paal.

In de 2e helft kwam EDO toch terug, en werd het nog spannend.

Hoewel DEM in de 2e helft toch het beste van het spel had kwam EDO verrassend terug in de wedstrijd. Er waren wat defensieve onzekerheden wat resulteerde in 2 goals, kort na elkaar.

Zou het dan toch nog mis kunnen gaan? Gelukkig voor de Wijkers gebeurde dat niet. Een penalty die werd gegeven toen er een overtreding werd gemaakt op Roel Pitstra. Twan Verswijveren zette DEM weer op voorsprong. Toen DEM vlak voor tijd weer een penalty kreeg zou het gedaan moeten zijn met de spanning. Helaas mistte Timo Wolters deze uitgelezen mogelijkheid. Waarom nam Twan Verschwijveren dit buitenkansje niet?

Komende 2 wedstrijden zijn cruciaal voor DEM.

DEM heeft nog kans op een periodetitel of op een 4e plaats die ook direct recht geeft op nacompetitie. Dan moet AFC’34 de 3e periode pakken. Maar misschien kan DEM zelf ook de 3e periodetitel nog pakken. Maar voorlopig moet DEM de komende 2 wedstrijden zien af te rekenen met de directe concurrenten voor de 4e plaats. Eerst moet DEM naar het sterke Hillegom en de week daarna komt het verrassende Velsen naar Beverwijk toe. Beide ploegen hebben even veel punten als DEM. Spanning verzekerd. De spelers weten waarvoor ze spelen en dat komt het spel zeker ten goede. De kwaliteit is aanwezig om nog een grote rol te spelen dit seizoen.