BEVERWIJK - Het kalenderjaar 2017 is voor DEM verre van succesvol. Er zijn 5 wedstrijden gespeeld waarin DEM slechts 2 punten heeft gehaald. En er zijn ook maar 3 goals gemaakt. 

Waar is het sterke voetbal gebleven van vorig jaar? Hoe kan het zijn dat de ploeg van vertrekkend trainer Rowdy Bakker zo ver terugvalt. Soms is het scorebord journalistiek maar tegen Elinkwijk kwam de ploeg van Bakker wel tot een veldoverwicht, maar verder dan een bal tegen de lat van Roel Pitstra kwamen ze niet. Ook de zo gevreesde voorhoede van DEM heeft het momenteel niet.

Rik Stals heeft dit jaar nog niet gescoord, en ook de andere spitsen blinken niet uit in het doelpunten maken. Verder is middenvelder Timo Wolters niet in zijn sterkste fase. Het zit er bij Wolters op het ogenblik niet in. Het is te hopen dat ook hij zijn vorm van 2016 snel terug krijgt. Dat het snel terug moet komen is duidelijk, en dat kan ook natuurlijk, om nog een rol van betekenis te kunnen spelen.

Werklust kan de ploeg van Bakker niet ontzegd worden maar het raffinement is volledig weg. Voor a.s. zondag is de wedstrijd thuis tegen Assendelft heel belangrijk, wil men niet gaan afglijden naar een plek in de grauwe middenmoot van de ranglijst. Daar is deze ploeg veel te goed voor. Bij Elinkwijk waren de spelers zeker niet beter dan de spelers van DEM. Maar de Utrechters vochten als leeuwen en gunde de spelers van DEM geen tijd en ruimte om tot goed voetbal te komen. Voeg daarbij een hele goeie keeper en de uitslag is verklaard. Toch zal bij DEM het omslag moment snel moeten komen willen de Wijkers nog een rol van betekenis spelen in de competitie. Voor de 3e periode zijn er nog 8 wedstrijden te gaan. Dus daar zijn nog alle kansen.