BEVERWIJK - De wedstrijden tijdens de winterstop waren zo goed voor DEM. In de oefenperiode maakte DEM indruk tegen o.a. OFC en AFC uit Amsterdam. 

De spirit zat er goed in. Hoewel de Wijkers een zware start van 2017 tegemoet zagen was de stemming uitstekend. Goed voetbal en een groot vertrouwen maakten het vooruitzicht veel belovend. Hoe anders is het nu. Na 4 wedstrijden in 2017 hebben de spelers van trainer Rowdy Bakker slechts 2 punten gehaald. Uiteraard zijn er verschillende redenen te vinden voor dit matige resultaat.

Alleerst, en daardoor de belangrijkste reden, de vele blessures. Danny Adrichem, Roel Pitstra, Eric Klijn en Esosa Oghogho waren of zijn een langere tijd uitgschakeld. Het plotseling uitvallen van Bryan Herraez afgelopen donderdag viel ook rauw op het dak van Bakker. Had DEM dan helemaal geen kans? Toch wel. Alleen tegen VSV was DEM heel erg matig. Maar voor de rest konden de mannen van aanvoerder Rik Stals zich meten met de tegenstanders.

Het kampioenschap is nu waarschijnlijk definitief uit zicht verdwenen.

De wedstrijd van afgelopen zondag tegen Purmerstein was van eminent belang. Winst in Purmerend was noodzakelijk om een ook zwalkend Purmerstein weer te benaderen. De Purmerenders hebben het traditioneel altijd lastig tegen DEM. Zo ook afgelopen zondag. Voeg daarbij dat Purmerstein na de winterstop ook 2 wedstrijden had verloren en het zelfvertrouwen had in Purmerend ook een deuk opgelopen.

In de 1e helft waren er voor DEM mogelijkheden om via Martijn Kuijs op voorsprong te komen. Helaas waren de inzetten van Kuijs te slap. Maar DEM speelde goed mee. En zeker het keeperswerk van Sem Bleeker (foto) gaf vertrouwen in een goede afloop. Bleeker had een paar hele sterke reddingen waarmee hij DEM in de race hield. Ruststand was 0-0. In de 2e helft waren de rollen omgedraaid. Purmerstein nam het initiatief en zette DEM onder druk. Na de 1-0 van Niels Eijkenaar en het uitvallen van beide vleugelspitsen Roel Pitstra en Jesse Arendse werd het heel moeilijk voor DEM. Toch was Purmerstein heel nerveus. DEM bleef het proberen om de gelijkmaker te maken maar kort voor tijd kwam de 2-0 op het scorebord te staan. De opluchting bij Purmerstein was heel groot.

Welk perspectief heeft DEM nu nog voor de rest van het seizoen?

Er is nog genoeg om voor te spelen. Het kampioenschap is normaal gesproken uit beeld, of er moeten nog hele rare dingen gaan gebeuren. Maar door de nederlagen van alle concurrenten rondom DEM is er nog genoeg perspectief. Allereerst kan een 2e of 3e plaats nog altijd recht geven voor overname van een periodetitel. Daarna gaat aankomende zondag de 3e periode van start en dus kunnen de Wijkers daar ook een titel pakken en daardoor uiteraard in de nacompetitie meedoen. Voor trainer Bakker is het wel te hopen dat de geblesseerde spelers op tijd hersteld zijn. Kwaliteit zit er genoeg in dit team en we mogen dus nog het een en ander verwachten. De komende 3 wedsstrijden tegen Elinkwijk, Assendelft en Legmeervogels zijn bepalend voor de rest van de competitie.