BEVERWIJK - Interview met kind van de club Bryan Herraez.

We kunnen jou een kind van de club noemen. Je voetbalt je hele leven al bij DEM:
Het is misschien iets wat de mensen niet weten maar ik ben begonnen op 3 jarige leeftijd bij SV Beverwijk. Dat was ook niet zo vreemd want mijn vader en mijn opa hebben ook  bij Beverwijk gespeeld. Automatisch ga je daar dan ook voetballen. Mijn overgrootvader is daar zelfs voorzitter geweest. Maar voor mij duurde het niet zo lang om daar te voetballen. Vanaf de Fjes ben ik bij DEM gekomen.  Samen met Twan Verswijveren/Sebastiaan Dooyeweerd en Tommy van Gils. Dat geeft toch wel een speciale band.

Hoe heb jij de jeugdopleiding doorlopen?
In het begin ging het allemaal heel makkelijk en was het altijd erg leuk. Ik heb altijd in een goed team gespeeld samen met Twan/Tommy en Sebastiaan. We zijn dan ook eigenlijk gewoon vrienden geworden en gebleven. Vanaf de C junioren t/m de B junioren heb ik weinig geluk gehad. Veel blessures en veel te weinig gespeeld. En weinig spelen is voor mij een drama. Ik wil gewoon altijd voetballen. Bij de start bij de C junioren was ik 4 maanden geblesseerd. Toen ik terug kwam moest ik uiteraard beginnen in de C2. In dat zelfde seizoen, aan het einde, ben ik mijn vinger kwijtgeraakt toen ik een bal wilde halen die over het hek was gegaan. Ik bleef met mijn vinger achter een spijl hangen van het hek. Dat was wel heftig, maar daar heb ik nu geen last meer van. Het 2e jaar in de C1 met trainer Arvid Smit  ging ik in de spits spelen.  Het verhaal gaat gewoon verder in de B junioren onder Cor Sikkema. In de laatste wedstrijd van het seizoen raakte ik toen geblesseerd. Het 2e jaar B1, weer met Arvid, heb ik alleen de laatste 7 wedstrijden gespeeld.  Toen ben ik dus bijna een 1 seizoen geblesseerd geweest. Maar desondanks heb ik behoorlijk succes gehad in de jeugd. In de D1 ongeslagen kampioen met 110 doelpunten voor. Bij de B1 promotie via de nacompetitie en met de A1 ongeslagen kampioen. Dat was 2 jaar terug. Dat was een absoluut topjaar. Presteren en gezelligheid. Eigenlijk gaat het nu weer gewoon op dezelfde manier door.

Hoe ging de revalidatie ?
Ik ben met Jasper Plantinga een traject in gegaan om weer helemaal fit te worden. Ik heb 3 maanden met krukken gelopen voordat ik echt met de revalidatie kon beginnen. Dat begon dus ook met nog eens 7 maanden niets doen. Althans geen voetbal. Deze 7 maanden  waren heel confronterend. Ik was veel te zwaar en moest dus gaan afvallen. Totaal ben ik 16 kilo afgevallen en dat was erg veel op zo’n jonge leeftijd. Ik heb alleen maar krachtraining gedaan, samen met Jasper. En dat 3 x per week, dus erg zwaar. En voor dat afvallen moest ik elke dag een lijst maken met wat ik ging eten. Dat maakte het zo inzichtelijk, en dat hielp me enorm. Ik schaamde me dan ook eigenlijk wel hoe mijn eetpatroon er uit zag. Je wordt dan met je neus op de feiten gedrukt. Maar het ersultaat mag er zijn, ik ben er lichamelijk erg sterk door geworden, met dank aan Jasper.

We gaan  terug naar de huidige situatie. Voor mij was het een verrassing dat je nu vast in het 1e staat.
Ik had dat ook niet direct verwacht. Na een moeizaam jaar als 2e jaars A junior ging ik er gewoon vanuit dat ik in het 2e zou gaan starten. Maar door een blessure van Jordy de Vet kreeg ik van trainer Rowdy Bakker de kans om te debuteren. Dat was in de 2e wedstrijd van het seizoen tegen Zeeburgia. Ik zat op de bank en ik moest na 55 minuten, in een hele lastige uitwedstrijd debuteren. Maar de trainer had er vertrouwen in en ik deed het blijkbaar goed want ik ben er niet meer uit geweest. Ook al realiseer ik me ter dege dat je “geluk” moet hebben dat die plek vrij komt door de blessure van Jordy. Maar dat zie je vaker in het voetbal. Maar je moet er wel gelijk staan. Ik ben ben ook niet van plan om mijn plek af te staan.  Het bevalt me fantastisch met deze groep.

Deze groep is ook een echte DEM groep. Jongens die elkaar al jaren kennen. Dat helpt natuurlijk ook.
Uiteraard. We hebben een goeie mix van kwaliteiten. De routine is met Rik Stals / Roel Pitstra en Erik Klijn heel belangrijk. Deze jongens staan gewoon midden in de jonge groep. Ik heb echt een goed contact  met alle jongens. En vooral de routiniers hebben me goed opgevangen. We praten veel met elkaar. Met Rik praat ik veel en met Roel ga ik weleens stappen. Erik heeft me in het begin er echt bij betrokken. Verder helpt het natuurlijk ook dat er veel jonge spelers in de 1e selectie zitten. Als je nu kijkt naar de groep kunnen we nog jaren verder. Esosa, Daniel Man en Jordy Kluft zijn eigenlijk gewoon nog A junioren. Ik vindt dat uniek. Voeg daarbij Twan, Jesse en Martijn en we hebben een unieke groep. Normaal gesproken zou je zeggen dat het te jong is maar voetballend kunnen we goed mee komen. Dat hebben we ook weer bewezen tegen Zeeburgia 2 weken geleden. Zeeburgia is een hele sterke tegenstander tegen wie nog genoeg ploegen punten gaan laten liggen. Wij hadden er ook  van kunnen winnen, maar waren toch ook niet ontevreden. Je ziet in zo een wedstrijd dat het met de mentaliteit goed zit in onze groep. We vechten echt voor elkaar en we gaan daarna met de hele groep gezelligheid maken. Er hoeven van mij dan ook geen spelers van buiten de club te worden gehaald. Maar DEM is wel erg in trek op dit moment. We doen het gewoon goed. Afwachten dus.

Volgend seizoen verandert er nogal wat na het vertrek van trainer Rowdy Bakker.
Deze trainer heeft mij laten debuteren dus ik heb een goeie band met hem. Hij verlaat de club maar gelukkig blijft Remco Hoek wel. Hij is ook heel belangrijk voor de groep. Eigenlijk zou ik ook graag Richard Klijn bij DEM houden maar dat gaat helaas niet lukken. Richard is op de achtergrond en tijdens de training heel belangrijk voor de groep. Verder verwacht ik dat volgend seizoen iedereen blijft, tenzij er en club komt die veel geld biedt. Maar dat geloof ik niet. Misschien kunnen we dit seizoen al stiekum promoveren via de nacompetitie of ?????.

Je denkt dat iedereen blijft maar misschien ben jezelf weg. Je gaat misschien stage lopen in Spanje.
Ja dat klopt. Maar dat is nog niet zeker. Maar ik moet stage lopen en wil ik naar Pamplona in Spanje. Dat is nog even afwachten. Maar daarna ben ik eind December weer terug bij DEM. Daar moet ik het nog met Arvid Smit over hebben. Onze nieuwe trainer. En dan zal ik me weer in het 11tal moeten vechten, want als ik weg ben staat er weer een ander op. Vanuit onze eigen jeugd kan het zomaar zijn dat er weer iemand opstaat. Talent genoeg. De jeugdopleiding betaald zich uit.

Wat voor opleiding doe je op dit moment waardoor je naar Spanje kunt gaan?
Ik studeer in Rotterdam op de Erasmus Universiteit. Ik studeer bedrijfskunde in zit in mijn 2 jaar. Mijn resultaten zijn uitstekend. Volgend jaar dus de stage en daarna mijn Batchelor halen. Daarna will ik misschien mijn Master halen. Ik will later niet achter een buro zitten, daar ben ik te ongedurig voor. Ik ga voor ondernemerschap. Ik wordt erg gestimuleerd door de films van Steve Jobs (APPLE) en Mark Zuckerberg van Facebook. Heel inspirerende mensen.

Heb je nog wensen om het totale plaatje nog beter te maken.
Ik denk dat het allemaal goed is geregeld bij DEM. Er kunnen natuurlijk altijd nog verbeteringen komen om het zo lastig mogelijk te maken voor spelers om weg te gaan naar een andere vereniging. Maar ik ben erg tevreden met de club. Daarom sta ik ook af en toe met andere selectie spelers achter de bar om te helpen. We hebben gewoon een heerlijke vereniging. Maar naar De Hoofdklasse gaan is toch wel mijn ultieme doel. Daar horen wij gewoon. Als het dit seizoen  nog niet lukt dan volgend seizoen. We gaan er voor.