BEVERWIJK - Vorige week werd in Veenendaal het Europees kampioenschap Ultimate frisbee gespeeld. Ruim duizend deelnemers verdeeld over 53 teams uit 20 verschillende landen namen hier aan deel.

De 16 jarige Emma Schoorl deed voor Nederland mee aaan het EK in het team meiden onder 20. Naast haar team deden er nog 3 Nederlandse teams mee, de meisjes onder 17 en de open onder 17 en onder 20. Na een reeks spannende wedstrijden werd afgelopen vrijdag de finale gespeeld. Net als bij het damesvoetbal kon ook het Nederlandse meidenteam voor het eerst Europees kampioen worden. Net als bij het damesvoetbal was ook in Veenendaal veel publiek afgekomen op de finale van Nederland tegen Rusland. De meiden hadden in de voorronde ook al eens tegen hen gespeeld en hadden een degelijke defensie ondervonden. In de finale echter speelden de meiden voor een groot publiek en speelden ze open en goed en wonnen ze uiteindelijk met 15-8 van Rusland.

Emma speelt frisbee bij de Haarlemse frisbeeclub MUG en heeft in vorige jaren met het onder 17 team al twee maal eerder een eerste plaats binnengehaald op een EK.
Frisbee is een snel groeiende sport in Nederland waarbij met name de meiden internationaal veel succes behalen. Volgend jaar reizen de twee onder 20 teams af naar Canada en de meiden hopen daar een medailleprijs te behalen wat gezien de vierde plek op het WK vorig jaar mogelijk moet zijn.

Het open team onder 20 met de Heemskerkse Michael Stenvers behaalde met mooi frisbeespel een 13e plek in de einduitslag.