Heemskerk – Het Basketball Street Event, wat afgelopen zaterdag in hartje Heemskerk plaats vond, is een groot succes geworden. Met 23 deelnemende teams en een handvol demonstraties en clinics werd het een dag waarop de sport in het middelpunt stond.

Na acht jaar kreeg het Street Event, georganiseerd door de Heemskerkse basketballvereniging Mapleleaves, dit jaar eindelijk een vervolg. Hoofdmoot van de dag waren de 3 tegen 3 wedstrijden. Dansstudio de Danstuin gaf het Event een swingend tintje door spetterende dansdemonstraties te verzorgen. Tussen de wedstrijden door gaf turnvereniging toss een demonstratie op de “airtrack”. Ook trampolinevereniging TVIJ uit Velserbroek en PoledanceXperience verzorgden demonstraties die het kijken waard waren. Dj Alex zorgde voor de muzikale omlijsting en om het Event compleet te maken gaf ‘balkunstenaar’ Galdino Haimé van Showcase een show op het centercourt en op het bijveld een clinic waar veel kinderen op af kwamen. Tee, de mascotte van eredivisie basketballclub ZZ Leiden, liep de hele dag rond het veld en zorgde voor het nodige vermaak. De driepunts shoot-out en dunkcontest maakten het geheel compleet.

In drie poules met verschillende leeftijdscategorieën werden de wedstrijden gespeeld. Veel ondernemers in het centrum van Heemskerk sponsorden een team van Mapleleaves en waar in de jongste leeftijdscategorie (U12/U14) een team uit Heiloo won, pakte het team van “In de Kas” de hoofdprijs in de gecombineerde U16/U18 poule. De kampioen bij de hoogste leeftijdscategorie (U18+) kwam helemaal uit Schellinkhout.

Met de grote opkomst, droog weer en grote inzet van de vrijwillige organisatie is het Street Event een groot succes geworden en is het de bedoeling dat dit evenement jaarlijks terug zal keren.

Het basketball Street Event was niet mogelijk geweest zonder de inzet van de sponsors. De organisatie wil de volgende sponsors hartelijk bedanken voor hun bijdrage.


Patatoloog

Cafetaria Family Heemskerk
DEEN supermarkt

Dekamarkt
Rodi Media
Simons Kaas en Noten

Marcel Sport

Lubbers Wonen en Slapen
Café Dam
Grand Café In de Kas

Photo Brand Store

Heemskerk Online

Slagerij de Roode

Brantjes Fashion

Koffie-dik

Zonneveld coiffures

Van Els optiek

Wim Koelman brood, banket, bonbons

Bedrijfskleding Plaza

Fanbase

Buko

J D Pommerel software engineering

SVK tegelwerken

Administratiekantoor Jacobs

Breedweer facilitaire dienstverlening

BIZ Heemskerk

Gemeente Heemskerk