ALKMAAR - Zo’n 70 ambtenaren, professionals en jongeren waren op 29 maart aanwezig bij de feestelijke start van Tjekkin, het digitale platform voor ontwikkeling van de jeugdhulp in de regio Alkmaar. Wethouder Elly Konijn (D66) mocht het platform lanceren: “Dankzij Tjekkin is er nu een digitale plek waar jongeren, ouders en professionals elkaar ontmoeten. Een plaats waar alle groepen samenkomen om ervaringen te delen en elkaar te helpen. Door het uitwisselen van de ervaringen kunnen we samen de jeugdhulp verder ontwikkelen.“

Lancering

De feestelijke lancering van het platform vond plaats in De Rekere in Alkmaar. Daar werden de professionals, ouders en jongeren muzikaal ontvangen in de huiskamer van Straatgeluid. Tijdens de bijeenkomst werd de jongeren gevraagd welke belangrijke zaken zij graag nog op het platform willen lanceren. Er zijn nu 190 deelnemers op Tjekkin en er zijn inmiddels al 17 vluchten gelanceerd. Waaronder een vlucht met de uitnodiging aan andere jongeren om mee te denken hoe Tjekkin meer bekendheid krijgt bij de doelgroepen. Wethouder Konijn mocht daarna het platform officieel lanceren. De middag werd afgesloten met een driegangenmaaltijd in Resto VanHarte, welke ook door jongeren gerund wordt. 

Initiatief

Tjekkin is een initiatief van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest. Op Tjekkin worden de vakkennis van professionals, de praktijkervaringen van jongeren en ouders en de ideeën van cliëntenraadsleden gedeeld. Met Tjekkin heeft de regio Alkmaar nu een online plek waar al deze groepen samen kunnen werken. Zo kunnen jongeren (en hun ouders) vertellen wat zij in de praktijk meemaken, hun ideeën lanceren of een meedenkgroep opzetten om hun idee daadwerkelijk te realiseren.