BEVERWIJK - Wij zijn Felicia, Shenna, Cindy en Marieke. Wij zijn van het Nova College in beverwijk. We hebben op onze school een project over stille rampen in landen als India en Congo. In deze landen zijn jonge kinderen afhankelijk van de kleine bijdrage die ze krijgen in de mijn. Ze zetten hun jonge leven op het spel om verschillende grondstoffen te zoeken voor nog geen 2 euro per dag. Dit doen ze zodat hun familie kan eten. 

De grondstoffen die ze vinden zijn voornamelijk steenkool, maar ook goud en kobalt word er gewonnen. De steenkool word vooranmelijk als brandstof gebruikt. En het goud zit niet alleen in de prachtige sieraden van de juwelier, maar ook in de nieuwste telefoons.

Dit soort kinderarbeid zou moeten stoppen. De kinderen dragen geen beschermende kleding of schoenen. Vaak gaan ze met enkel een dun shirtje en teenslippers de mijnen in. Er gebeuren veel ongelukken, met gevaarlijk gereedschap en delen van de mijn die instorten. Zij hebben niet de kennis of het geld om bijkomende wonden te genezen. En elke dag bestaat de kans dat een aantal van deze kinderen de mijn nooit meer zullen verlaten.
Je kan deze kinderen helpen door bijvoorbeeld groene stroom te gebruiken of een telefoon te kopen zonder goud of kobalt.

Voor meer informatie kunt u kijken op: https://www.facebook.com/kinderenindemijnen/?fref=ts