HEEMSKERK - In Heemskerk zijn acht projecten van start gegaan met behulp van de subsidie 'GIDS, Gezond in de stad', om gezondheidsachterstanden terug te dringen. De komende weken stellen deze projecten zich graag aan u voor. Vorige week trapte wethouder Cees Beentjes af en deze week vertelt José Grit meer over 'Componisten Fit'.

In de Componistenbuurt in Heemskerk heeft StArt26 'Componistenfit' voor dames opgezet. Het doel van dit project is inwoners te motiveren om ondanks een andere culturele achtergrond, financiële zorgen of zich niet veilig voelen, wél te gaan sporten.

Op 1 februari 2017 startte het project. José Grit van StArt26: "Inmiddels is er een groep van 34 niet westerse dames fanatiek aan het sporten. De dames komen niet alleen uit de Componistenbuurt, maar dat geeft niet. Het is mooi dat er zoveel animo is." Esther Stegink van The workout weet de dames elke week enthousiast binnen te halen. "Ik ben wel strenger geworden, om 9 uur gaat de deur dicht en begint de les, geen kinderen mee en we praten Nederlands” aldus Esther. Na het sporten krijgen de dames een zak fruit mee van Rick’s Fruit. José Grit: "Opzet van het plan is om aan te tonen dat sport en gezonde voeding een positief effect hebben op jezelf en het gezin."

"Sporten met Componistenfit is laagdrempelig. Heb je zorgen of problemen, juist dan kun je bij Componistenfit terecht. Tot 1 februari is dit nog gratis, daarna kost het €4,- per week. Kun je dat niet missen en wil je toch sporten, dan kun je vrijwilligerswerk doen bij ons en betalen wij de les", aldus José. Informatie en inschrijven kan via info@start26.nl.