BEVERWIJK - Tot en met vrijdag 1 september 2017 exposeert ISOO, in de publiekshal van het Stadhuis, met fotografie over de Breestraat: de herinrichting en de toekomst. ISOO is het centrum voor fotografie in de IJmond. 

De Breestraat wordt opnieuw ingericht om sfeer, gezelligheid en veel winkelend publiek te geven aan de winkelstraat. Dit wordt door fotografen uitdagend in beeld vastgelegd. De eerste serie foto’s kunt u nu bezichtigen in het Stadhuis. Het is werk van onder andere de winnaar verkiezing Stadsfotograaf 2017, Jan Paul van der Meij, en de nummer twee Alex van Amersfoort. Ook ingezonden werk van oud stadsfotografen Peter Hageman, Bert Giebels, Herman Wubbolts, Marco Maljaars en Heleen Vink is nu te bezichtigen. De fotografen laten vooral zien hoe de Breestraat er nu uitziet: de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting en de mens op hun ‘Bree’.

De komende weken gaan de fotografen opnieuw aan de slag om de ontwikkeling van de herinrichting van de Breestraat zichtbaar te maken. Daarnaast zijn de fotografen door ISOO gevraagd om art-impressions te maken van de nieuwe Bree, waarbij zij hun fantasie en ideeën, over de Breestraat, de vrije loop laten. Half juli wordt de expositie door ISOO opnieuw ingericht met de vers geschoten foto’s en art-impressions. Deze nieuwe serie kunt u tot 1 september 2017 bekijken. De Stadsfotograaf 2017 van Beverwijk, Jan Paul van der Meij, heeft als thema meegekregen om komend jaar de ontwikkeling van de Breestraat artistiek in beeld te brengen. De eerste foto is onlangs in de media gepresenteerd. Er volgen nog meer foto’s later dit jaar.    Kom langs U bent van harte welkom om de expositie over de herinrichting van de Breestraat te komen bekijken in de publiekshal van het Stadhuis, Stationsplein 48 IN Beverwijk.

Museum Kennemerland In dezelfde periode heeft Museum Kennemerland aan het Westerhoutplein, een foto- tentoonstelling ingericht met prachtige historische foto’s over de Breestraat. Wij bevelen u ook een bezoek aan in het Museum Kennemerland.