HEEMSKERK - Altijd al een eigen rotonde willen hebben? De gemeente biedt tien rotondes aan ter adoptie. De adoptie houdt in dat een lokaal bedrijf het middelste gedeelte onderhoudt (laat onderhouden) en in ruil daarvoor mag je twee naamborden op de rotonde plaatsen.

Als u geïnteresseerd bent in adoptie, kiest u een beschikbare rotonde en stuurt u een ontwerp naar de gemeente. De gemeente controleert het ontwerp op richtlijnen van onder andere verkeersveiligheid. Na goedkeuring mag u het ontwerp uit (laten) voeren, twee borden (70x70 cm) waarop u uw naam kunt promoten plaatsen en is de rotonde voor minimaal twee jaar van u. Elk lokaal bedrijf mag een adoptie aanvragen.

Waarom adopteren?

De gemeente laat de rotondes adopteren, om zo bij te dragen aan een mooi verzorgde openbare ruimte. Het lokale bedrijf houdt het onderhoud verplicht bij. Voor het lokale bedrijf is het een kans om de reputatie te versterken en de naamsbekendheid te vergroten.

Bent u geïnteresseerd?

Geef uw optie door aan de gemeente via post@heemskerk.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. D. Kruisdijk. U kunt kiezen uit deze beschikbare locaties:

 1. Rotonde Maerelaan – De Baandert
 2. Rotonde Maerelaan – Professor ten Doesschatestraat
 3. Rotonde Communicatieweg T54 / is een optie op
 4. Rotonde Maquettelaan-Mozartstraat
  Voor deze rotonde gelden aangepaste regels, deze rotonde is verplaatsbaar in verband met de harddraverij.
 5. Rotonde Maquettelaan-Ridder Arnoudlaan
 6. Rotonde Jan Lighthartstraat – Breedslaglaan
  Op deze rotonde staan kleine aardbeiensloffen, als verwijzing naar het tuindersverleden van Heemskerk. Deze dienen te blijven staan op de rotonde.
 7. Rotonde Rijksstraatweg – De Smitse
  Op deze rotonde staan de Bollenzeven, als verwijzing naar het tuindersverleden van Heemskerk. Deze dienen te blijven staan op de rotonde.
 8. Rotonde Rijksstraatweg – Elzenhof N197
 9. Rotonde Beneluxlaan – Duitslandlaan
  Op deze rotonde staan Melkbussen, als verwijzing naar het agrarisch verleden van Heemskerk. Deze dienen te blijven staan op de rotonde.
 10. Rotonde Weergang-Schrijverskwartier