BEVERWIJK - Op zaterdag 1 juli 2017 wordt het Aagtenpark officieel geopend. Vanaf september 2010 is er continu gewerkt aan de realisatie van het Aagtenpark. Eind april is de laatste hand gelegd aan het park. “Een prachtig park van ruim 26 hectare, wat ruimte biedt voor ontspanning en inspanning. Sport, spel, recreatie of cultuur, iedereen kan het park op zijn eigen manier gebruiken. In het Aagtenpark kan het allemaal!”, aldus wethouder Jaqueline Dorenbos.

Open dag Aagtenpark  Om 12.30 uur wordt het Aagtenpark officieel geopend door wethouder Jaqueline Dorenbos en gedeputeerde Jaap Bond. Voorafgaand aan de officiële opening treedt de Beverwijkse Harmoniekapel op. Vanaf 13.00 uur vindt in het Aagtenpark een feestelijke middag plaats met diverse culturele en sportieve activiteiten voor jong en oud. De toegang is gratis. Wethouder Jaqueline Dorenbos vertelt: “met de open dag willen we inwoners laten zien wat aan activiteiten mogelijk is in het Aagtenpark.”

Bij het clubgebouw van wielervereniging BRC wordt de open dag ingeluid met een speciale dansshow van de Schermerdansers. Daarna vinden, verspreid door het park, verschillende sportclinics en –activiteiten plaats, zoals: yoga, bootcamp, boogschieten, jeu de boules en frisbee. Bij de wielervereniging BRC kun je een fietsclinic volgen. De Evenementenmakelaar organiseert verschillende sporttoernooien en Marleen de Bie van SpeckledSheep geeft een demonstratie schapen drijven. Verder maakt de scouting een mooi kampvuur, waar je overheerlijke marshmallows kan roosteren. Genoeg mogelijkheden om het Aagtenpark te ontdekken en met elkaar volop te genieten van dit mooie park.

Achtergrondinformatie  Beverwijk is een fantastisch park en een stuk natuur aan de oostkant van de stad rijker.  De voormalige stortplaatsen CAIJ- en Aagtenbelt zijn omgetoverd tot een groot park van ruim 26 hectare (circa 40 voetbalvelden). Het gebied biedt ruimte voor ontspanning en inspanning en nodigt uit tot een scala aan activiteiten. Het Aagtenpark leent zich bijvoorbeeld perfect voor wandel- en fietstochten. Met een doorlopend fiets- en wandelpad, biedt het park toegang tot het recreatiegebied de Buitenlanden. Om optimaal van het park te kunnen genieten is het parcours van wielervereniging BRC aangepast. Eén van de hoogste punten in het park geeft een prachtig uitzicht op de wielervereniging BRC en de wedstrijden die daar plaatsvinden.