BEVERWIJK – De belangstelling voor de mantelzorgwaardering is groot. Mantelzorgers kunnen nog tot en met 31 december 2017 de mantelzorgwaardering aanvragen. Voor volwassenen is dit een VVV-bon. Jonge mantelzorgers tot 24 jaar krijgen een bol.com-bon.

Vanaf deze week wordt er gestart met het verzenden van de VVV-bonnen. Omdat er veel aanvragen binnenkomen, loopt de verzending door in januari 2018.

Voor het derde jaar op rij organiseren de gemeenten Heemskerk en Beverwijk de mantelzorgwaardering. Het werk van mantelzorgers is onbetaalbaar. Mantelzorg is er in alle soorten en maten. Dat kan variëren van een paar uurtjes tot zeven dagen in de week. Mantelzorgers zijn bijvoorbeeld (jonge) kinderen, die zorgen voor een gehandicapte ouder of senioren die zorgen voor hun partner. Maar ook buren, die boodschappen doen en vervoer naar doktersafspraken regelen. Je bent mantelzorger als je dit doet zonder vergoeding en meer dan vier uur in de week en langer dan drie maanden. De gemeente wil niemand vergeten en hoopt dat nóg meer mantelzorgers zich (liefst digitaal) gaan aanmelden

We(l)doen

In oktober/november zijn in Heemskerk en Beverwijk huis-aan-huis brieven bezorgd met informatie over het mantelzorgcadeau. De belangstelling voor de cadeaubonnen is groot. De medewerkers en vrijwilligers van MaatjeZ/We(l)doen zijn volop bezig met het verwerken van de aanvragen. Zij kunnen desgewenst ook informatie geven over praktische zaken zoals vergoedingen en toeslagen. Ze weten ook de weg naar ondersteuning als de zorg misschien zwaar wordt. De consulenten van MaatjeZ/We(l)doen kunnen mantelzorgers helpen om hun belangrijke werk vol te houden. Want ook al zorg je met liefde voor een ander, soms is een beetje ondersteuning zeer welkom.