BEVERWIJK - De voorbereiding voor de herinrichting van de Breestraat is begonnen. Waterleidingbedrijf PWN en netbeheerder Stedin zijn van start gegaan om de gas- en waterleiding in de Breestraat te vervangen. 

De Breestraat is afgesloten voor alle verkeer en de winkels zijn alleen te voet bereikbaar. Voor leveranciers wordt een uitzondering gemaakt. Laden en lossen kan op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur. Gedurende de werkzaamheden zijn de Breestraat en aangrenzende straten altijd bereikbaar voor nood- en hulpdiensten.

In het kader staat de planning van de werkzaamheden.

Andere locatie Markt 
Tijdens het werk is voor de markt een andere locatie gezocht. In overleg met de marktcommissie is de stoep bij de Beverhof en de Bloksteeg gekozen. Vanaf deze week tot en met 3 november 2017 staat de markt op woensdag daar. Na 3 november 2017 komt de markt weer terug in de Breestraat. Dit geldt ook voor de losse standhouders, zoals de bloemenstal.

Tijdelijke fietsenrekken
In de hele periode dat er gewerkt wordt, plaatst de aannemer tijdelijke fietsenrekken voor het parkeren van de fiets in de Breestraat.

Parkeren voor gehandicapten
De Breestraat is tot 6 november niet bereikbaar voor automobilisten. Dat geldt ook voor gehandicapten. Met de gehandicaptenparkeerkaart kan men op alle overige parkeerplaatsen in het centrum de auto gratis parkeren.