BEVERWIJK - Woensdag 10 mei om 16.30 uur wordt het kunstobject MUSSIES onthuld aan de Wilgenhoflaan/hoek Huiderlaan in Beverwijk.  

In samenspraak met omwonenden is een opdracht geformuleerd voor het nieuwe kunstobject in de wijk. Kunstenares Sjanneke van Herpen uit Wijk aan Zee heeft de opdracht gekregen met haar ontwerp MUSSIES. Gedurende een aantal maanden heeft Sjanneke bijna dagelijks gewerkt in haar atelier aan de ‘mussen’ van graniet. Het eindresultaat mag er zijn: vijf prachtige mussen, in een plantsoen, op een gestapelde muur van granieten platen.

Voorafgaand aan de opening beschilderen leerlingen van De Wilgenroos, onder leiding van Stichting Welzijn Beverwijk, een eigen vogelhuisje. De drie mooiste huisjes worden door kunstenaar Piet de Ridder nagemaakt op echte vogelhuisjes. Deze huisjes krijgen een vaste plek, rondom het kunstobject.

Tijdens de herinrichting van het Stationsplein, werd voor het bronzen beeld Mens-Stad-Leven een tijdelijke geschikte locatie gezocht, die recht deed aan de thematiek en de vormentaal van het beeld. Het kunstobject werd geplaatst aan de Wilgenhoflaan, op de hoek tegenover het voormalig klooster. Het beeld is na de herinrichting weer teruggeplaatst op het Stationsplein. De Wilgenhoflaan bleef leeg achter. Met het nieuwe kunstobject MUSSIES, wordt deze lege plek weer versierd. Beverwijk wordt steeds mooier.