IJMOND - Op 13 juni nam Ellen van Tongeren, bestuurslid OV IJmond en coördinator van de kwartiermakers GreenBiz IJmond, de sleutels van een elektrische scooter in ontvangst van Truus Butter, EVC Heemskerk. Dit betekende de start van een nieuw project van GreenBiz IJmond: de scooter-estafette. Alle bedrijven in de IJmond mogen kosteloos een week lang ontdekken hoe je met een e-scooter snel én schoon op plek van bestemming komt. EVC Heemskerk stelt hiervoor de komende tijd kosteloos de EMCO Novi Eco Limited edition beschikbaar.

Beschikbare subsidie

GreenBiz IJmond biedt ondernemers in de gehele IJmond de kans om kosteloos een week de e-scooter uit te proberen. Bent u tevreden en ziet u mogelijkheden voor gebruik van de e-scooter in uw bedrijf? In Nederland zijn er subsidiemogelijkheden voor zakelijke scooters. U kunt een MIA/Vamil-subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Let op: wel binnen 3 maanden na aankoop aanvragen. Binnenkort komt er een lokale subsidieregeling beschikbaar voor haven-gebonden bedrijven aan het Noordzeekanaal. Deze subsidie wordt beschikbaar gesteld vanuit het project Duurzame Zeehavens IJmond.

Snel én schoon op plek van bestemming

In de lente en de zomer is het aantrekkelijk om vaker voor de fiets te kiezen, in plaats van de auto. Niet alleen privé, maar zeker ook voor de zakelijke kilometers. Sommige afstanden zijn echter net even te lang. Dan is een e-scooter een fantastisch alternatief. De beschikbare e-scooter, de EMCO Novi Eco Limited edition, heeft een actieradius tot wel 130 km!

Meer informatie

Meer informatie, de voorwaarden en het inschrijfformulier vindt u op www.greenbizijmond.nl/scooterestafette.

GreenBiz IJmond

GreenBiz IJmond is een initiatief voor en door ondernemers. In het kader van GreenBiz IJmond werken ondernemers samen aan het verduurzamen van eigen bedrijf en bedrijventerrein. Omgevingsdienst IJmond ondersteunt de GreenBiz-bedrijven kosteloos bij hun activiteiten maar bijvoorbeeld ook door middel van advies, organiseren van informatieavonden en denkkracht over energiebesparing en duurzame energie of het begeleiden van subsidieaanvragen.