HEEMSKERK - Bent u mantelzorger of weet u iemand, die mantelzorger is? Dan ligt er een VVV bon van 25 euro klaar. Jongeren tot 24 jaar ontvangen een Bol.com-bon. Meld u aan, want de gemeente wil niemand vergeten.

Het werk van mantelzorgers is onbetaalbaar. Mantelzorg is er in alle soorten en maten. Dat kan variëren van een paar uurtjes tot zeven dagen in de week. Mantelzorgers zijn bijvoorbeeld (jonge) kinderen, die zorgen voor een gehandicapte ouder of senioren die zorgen voor hun partner. Maar ook buren, die boodschappen doen en vervoer naar doktersafspraken regelen. Doet u dit zonder vergoeding en meer dan vier uur in de week en langer dan drie maanden? Meld u aan via www.heemskerk.nl/mantelzorgwaardering.

Antwoordkaart

Wanneer het niet lukt om via de website aan te melden, is het ook mogelijk een antwoordkaart in te zenden. De gemeente verstuurt half oktober een huis-aan-huis brief met meer informatie over het mantelzorgcadeau. Bij deze brief is een antwoordkaart toegevoegd.

Informatie en advies

Het werk van mantelzorgers is niet alleen zwaar, maar soms ook moeilijk te combineren met school of werk. We willen mantelzorgers daarom óók graag helpen met informatie, ondersteuning en advies. Neemt u gerust contact op met MaatjeZ, www.maatjez.nl of via 088-9957788.

Centra voor mantelzorg

De consulenten van MaatjeZ kunnen informatie geven over praktische zaken zoals vergoedingen en toeslagen. Ze weten ook de weg naar ondersteuning als de zorg misschien zwaar wordt. Zij kunnen mantelzorgers helpen om hun belangrijke werk vol te houden. Want ook al zorg je met liefde voor een ander, soms is een beetje ondersteuning zeer welkom.