BEVERWIJK - Op 22 maart gaan alle leerlingen van basisschool de Zeester weer rondjes om de school rennen. Ze verzamelen hiermee zoveel mogelijk geld voor het goede doel. Het is de tweede editie van de Zeester Run, die na het enorme succes van vorig jaar niet uit kon blijven.

Op woensdagmiddag 22 maart tussen 13 en 15 uur is het weer een drukte van belang rond de school in de Broekpolder. De Beverwijkse basisschool de Zeester houdt dan haar tweede Zeester Run. Waar er vorig jaar maar liefst 8000 euro naar CliniClowns ging, wordt er nu vooral gelopen voor Kika (Stichting Kinderen Kankervrij). De leerlingen hebben dit doel zelf uitgekozen. Een ander (kleiner) deel van de opbrengst zal gaan naar het eigen schoolplein en een scholenproject in Suriname. Dat past dan weer mooi in het jaarthema Zuid Amerika van Wereldschool de Zeester.

Het grote doel is dus Kika. Daar zullen alle leerlingen 20 tot 30 minuten lang rondjes van 250 meter om de school voor gaan rennen. Elk rondje is geld waard van vooraf gezochte sponsors. Na de KidsRun zijn de juffen, meesters en ouders aan de beurt. Ook zij rennen hun rondjes over het schoolplein, nu onder luid applaus van de kinderen langs de kant.

Het belooft een groots spektakel te worden. Wit u erbij zijn, of het goede doel ook steunen? Kijk dan op Facebook: ZeesterRun 2017 of stuur een mailtje naar: jobdegraaf@hotmail.com