BEVERWIJK - Cabaretier Pieter Jouke donderdag 6 april in Kennemertheater te Beverwijk

Soms denk je dingen voor een tijdje en dan blijkt het helemaal niet waar te zijn. Of juist wel. Pieter Jouke (1973) dacht heel veel en zal u vertellen wat er overeind is gebleven van al die gedachten. Dat doet hij met gevoel voor absurditeit, hogere associatiekunde en met liefde voor het gesproken woord. ‘Een eigenzinnige cabaretier met een fijn gevoel voor literair absurdisme’ en ‘geniaal taalgrappig’– aldus de Volkskrant. Diezelfde krant vergeleek hem met Woody Allen en Wim Helsen. Jouke is in de loop der jaren uitgegroeid tot een prachtige verhalenverteller.

Dingen Die Ik Dacht is alweer het vierde soloprogramma van Pieter Jouke. Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en zit hij bij het one-liners gezelschap van Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s o.a. ‘Zondag met Lubach’. Jouke loopt marathons (is initiatiefnemer van de Humormarathon voor CliniClowns en ambassadeur voor Onderwijs On Stage), schrijft humoristische boeken en is één van de drie breinen achter Burorenkema.nl (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

De pers over Jouke:

Soepele en ontspannen interactie’- Dagblad van het Noorden ****

‘…Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn’ - NRC ****

Pieter Jouke laat je luisteren, nadenken maar vooral veel lachen’. - 1erang.nl ****

Pieter Jouke is de man van de slimme gedachtes…’ - Parool ***

‘…met intelligentie, zelfspot en fijne grappen brengt hij op heel ontspannen wijze een soort van aandoenlijke ode aan de beperkingen van de mens’. - Cabaret.nl

Geniaal taalgrappig’ - Volkkrant

Klik hier voor meer informatie